Fotograaf: BrunoPress/David Heukers Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

André van Duin heeft trouwplannen met zijn Fernando

Het liefdesgeluk lacht André van Duin weer toe sinds het overlijden van zijn echtgenoot Martin Elferink ruim twee jaar geleden. André en zijn nieuwe partner Fernando Reyes hebben trouwplannen. De twee zijn inmiddels bijna een jaar samen. “Het is allemaal nog pril. We hebben dit kortgeleden naar elkaar uitgesproken en over de invulling gaan we nog nadenken, maar het gaat gebeuren,” vertelt van Duin aan Story.

Er is nog geen aanzoek gedaan en nog geen datum geprikt, maar er zijn wel plannen. Deze zijn alleen nog niet concreet. Van Duin vertelt dat hij zou willen trouwen voor de romantiek, maar ook om alles goed te regelen. De dood van Martin zette André aan het denken. “We zijn heel gelukkig samen en dat mag je dan best vastleggen. Daarnaast wil ik geen risico nemen. Stel er gebeurt wat met mij, dan wil ik dat Fernando goed achterblijft.

André en Fernando kennen elkaar al meer dan veertig jaar. “Hij heeft mijn vader en moeder gekend, en ik heb zijn vader en moeder gekend. We kunnen van vroeger allerlei dingen ophalen.” Je kunt dus wel zeggen dat ze een verleden met elkaar hebben.

Ondanks het gemis

Van Duin was eerder getrouwd met Martin Elferink, die in januari 2020 overleed van de gevolgen van kanker. “Martin blijft mijn grote liefde en dat zal nooit veranderen. Vertelde André destijds aan De Telegraaf. “Het gevoel voor Martin zal nooit veranderen. Fernando is zich daar bewust van en hij kan daar mee leven.”

De komiek en presentator legt uit dat hij ook niet iemand is die heel lang alleen kan zijn. “Ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven. Martin wist ook dat ik dat helemaal niet kan. Het lijkt soms wel alsof hij dit allemaal geregeld heeft. Dat hij ons bij elkaar heeft gebracht. Dus ja, dan is dit in de gegeven situatie het beste wat me kon overkomen.” Van Duin is ontzettend gelukkig dat hij opnieuw de liefde heeft gevonden. Dat hij dit met 75 jaar nog mag meemaken is volgens hem het mooiste cadeau dat hij zichzelf kan geven.

Bron | Story

Sanne van der LindenBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden