Margriet logo
André van Duin en Janny van der Heijden | © Elvin Boer/MAX Beeld  © Elvin Boer/MAX
Beeld © Elvin Boer/MAX

André van Duin en Janny van der Heijden gaan samen dít programma maken

André van Duin en Janny van der Heijden verruilen voor een nieuw tv-programma de Nederlandse bootjes voor Zwitserse treintjes. Dat bevestigt Omroep MAX nadat de presentator hier in de nieuwe podcast van Paul de Leeuw woensdag al iets over verklapte.

“We gaan een beetje doen wat we met het bootje gedaan hebben en nog steeds doen,” zegt Van Duin als De Leeuw opmerkt dat hij voor een nieuw programma naar Zwitserland gaat. “We gaan met die treintjes door de Alpen en onderweg maken we van alles mee,” aldus Van Duin over het nieuwe programma. Het programma gaat Denkend aan Zwitserland heten en voert Van Duin, Van der Heijden en haar hond Nhaan over de hoge bergen en door de diepe dalen van het Zwitserse landschap. De opnames starten binnenkort. Wanneer het programma wordt uitgezonden wordt later bekendgemaakt.

Denkend aan Holland

André en Janny gingen al eerder samen op reis voor een programma, maar dan in eigen land: Denkend aan Holland. Vier afleveringen lang trokken ze door Nederland per boot. Ook het hondje van Janny ging gezellig mee. Ze bezochten de Zaanstreek, de Biesbosch en maakten een tocht van Gouda naar Utrecht. In de laatste aflevering waren de Hanzesteden aan de beurt. Wat toen vooral aanstekelijk werkte was de lol die de twee samen hadden. Als je hen samen in een deuk ziet liggen is het moeilijk om zelf niet óók in lachen uit te barsten.

Heel Holland Bakt

Op dit moment is het gouden duo ook te zien op televisie in ons favoriete bakprogramma: Heel Holland Bakt. In de laatste aflevering van zondag 29 januari was de halve finale te zien. Het was een andere halve finale dan normaal. Jurylid Janny en finalist Zineb waren ziek, dus niet aanwezig. Janny beoordeelde de baksels, die ze wel bezorgd kreeg, via een videoverbinding op afstand. Hoe vergeef je een finaleplaats als je niet iedereen kan beoordelen? Niet. Uiteindelijk werd er besloten om de finale in te gaan met vier, in plaats van drie, bakkers. Wie denk jij dat er gaat winnen: Zineb, Mercedes, Amal of Jan?

Sanne van de Wetering © Elvin Boer/MAX

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden