Margriet logo
Andre van Duin Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

André van Duin 75 jaar: 4x zijn mooiste uitspraken op een rij

Hoera! André van Duin blaast vandaag 75 kaarsjes uit. De komiek is een graag geziene gast in Margriet, en doet regelmatig zijn zegje in interviews. We zetten zijn mooiste uitspraken op een rij.

Van grappig tot emotioneel: deze uitspraken deed Van Duin eerder in Margriet.

4x de leukste, mooiste en emotioneelste uitspraken van André van Duin in Margriet

Hij is zonder enige twijfel Nederlands meest geliefde komiek: André van Duin verovert generatie op generatie de harten van menig tv-kijker. Vandaag wordt de komiek en presentator 75 jaar. Om dat te vieren blikt Margriet terug op interviews met de jarige. Van emotioneel tot realistisch: dit zijn Van Duins meest spraakmakende uitspraken op een rij.

Lees ook
André van Duin vertelt waarom hij prinses Beatrix niet wilde interviewen

Chapterheader
December 2021

December 2021

“Normaal gesproken, als ik een wat rustigere dag heb, dan denk ik echt heel vaak aan hem. Absoluut. Ik mis hem elke dag.”
Over het verlies van zijn grote liefde Martin.

Juli 2021

“Het zal mensen misschien verbazen, maar ik beschouw mijzelf niet als een optimist. Sterker nog: ik ben blij dat ik al 74 ben, want de generatie die nu jong is, gaat het moeilijk krijgen, gok ik. We hebben al 76 jaar geen oorlog, maar als ik zie wat er allemaal gebeurt, vraag ik mij af of dat zo blijft.”
Lees het hele interview hier.

September 2016

“Hoe langer je leeft, hoe meer je weet, maar ik heb niet het gevoel dat ik de wijsheid in pacht heb. Daarom zou ik ook een slechte leraar zijn. Ik denk veel te snel: ach, zoals jij het doet, kan het ook.”
Lees het interview hier.

Maart 2015

“In de jaren negentig speelde ik echt niet met de gedachte later ooit nog eens te gaan acteren. Ik zag mezelf als komiek en was vast van plan dat te blijven. Maar naarmate ik ouder werd, dacht ik weleens: je moet als komiek oppassen dat je niet zielig wordt. Dat je niet op je zeventigste nog steeds met een alpinopetje op loopt, gekke bekken trekt en rare stapjes maakt.”
Lees het interview hier.

Leonie CollombonBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden