Lifestyle

5 gezondheidsproducten die je zelf kunt maken van aloë vera

5-gezondheidsproducten-die-je-zelf-kunt-maken-van-aloe-vera.jpg

De hippe uitstraling en de gemakkelijke verzorging maken van de aloë vera de ideale kamerplant. De gel die in de bladeren zit bevat therapeutische eigenschappen voor je huid, en kun je dus voor veel dingen gebruiken.

Wist je dat je deze vijf gezondheidsproducten makkelijk zelf kunt maken van de gel van aloë vera?

Make-upremover

Veel make-upremovers bevatten stoffen die slecht zijn voor je huid. Dep een wattenschijfje in de aloë vera gel en verwijder hiermee je make-up.

Gezichtscrème

Omdat aloë vera gel vochtinbrengend is, kun je het ook prima als gezichtscrème gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens antibacterieel.

Slechte adem

Last van een slechte adem? Met aloë vera gel is dit zo verholpen. Vul een kwart van een glas met aloë vera gel en de rest met water. Even goed spoelen en uitspugen, en je slechte adem is verdwenen.

Ook leuk om te lezen: Waarom je deze 5 planten vandaag nog in huis wilt halen

Hulp bij verbranding

Als je bent verbrand door de zon biedt aloë vera gel verkoeling. Breng de gel aan op de aangedane plekken, en laat dit vervolgens goed intrekken. Je kunt ook verkoelende ijsblokjes maken door aloë vera gel in te vriezen.

Hydraterende scrub

Je kunt heel gemakkelijk zelf een hydraterende scrub maken. Dit doe je door aloë vera gel met een klein beetje bruine suiker te mengen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en hydrateer je tegelijkertijd je huid.

Bron | Dokterdokter
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant