Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dat is pech: mensen die wijn drinken worden vaker door muggen gestoken

alcohol-trekt-muggen-aan.jpg

Sluit jij een zwoele zomeravond graag af met een wijntje of biertje? Dan hebben we slecht nieuws. De kans dat je met alcohol op door muggen wordt gestoken is een stuk groter, dan wanneer je een avond de bob bent. We leggen je uit hoe dat komt. 

Zit jij na een avondje borrelen altijd vol muggenbulten? Misschien kun je dat glas wijn voortaan toch beter laten staan.  

Trekt alcohol muggen aan?

Hartstikke lekker om tot in de late uurtjes op het terras te blijven borrelen of op een warme zomeravond nog even in de tuin ze zitten met een goed glas wijn of een biertje. Maar daar kleeft wel een nadeel aan: alcohol in je bloed trekt een stuk meer muggen aan. En daarmee is de kans ook groter dat je vaker gestoken wordt. Dit blijkt uit een onderzoek van Japanse wetenschappers, waarbij een groep dappere deelnemers in een ruimte vol muggen plaatsnam. Dit deden ze eerst nuchter, en een tweede keer nadat ze 350 ml bier met 5,5 procent alcohol op hadden. Je kunt de uitslag waarschijnlijk al raden: na het drinken van alcohol bleek dat de deelnemers veel vaker door de muggen gestoken werden.

Lees ook: Constant jeuk aan een muggenbult? Probeer dan déze 10 tips

Aantrekkelijke geur

Tijdens het onderzoek werden ook de lichaamstemperatuur en het zweet van de deelnemers in de gaten gehouden. Dat de deelnemers met alcohol op meer muggen aantrokken heeft volgens de onderzoekers voornamelijk met de geur te maken die je krijgt wanneer je alcohol drinkt. Het maakt daarbij dus niet zoveel uit of je voor een biertje, wijntje of cocktail gaat, als er voor een mug maar alcohol in zit.

En dat laat ons achter met een lastig dilemma: ga je voor dat lekkere glaasje wijn óf voor een muggenbult-vrije avond? 

Bron | Gewoonvoorhem.nl
Beeld | Getty Images

Margriet Extra

Er ligt weer een nieuwe Margriet Extra in de winkel: de Zin in zomer-special! Dit themanummer staat boordevol leuke uitjes (gewoon in Nederland), persoonlijke verhalen, zomertrends, onze favoriete producten en nog véél meer. Margriet Extra: zin in zomer ligt nu in de winkel of is online te bestellen via deze link.

Ook interessant