Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dus dít gebeurt er met achtergelaten zeepjes in hotelkamers

zeepjes-hotel-margriet.jpg

Neem jij gratis zeepjes en shampoos uit hotels altijd mee naar huis, als het nog in je koffer past? Misschien wil je ze voortaan laten liggen.

Steeds meer hotels gooien ze namelijk niet weg, maar doen er iets heel nobels mee.

Zeepjes voor derdewereldlanden

De flesjes worden geschonken aan Clean the world, een organisatie dat de zeepjes en shampoos omsmelt tot nieuwe exemplaren. En die belanden niet opnieuw in hotels, maar worden uitgedeeld aan mensen in derdewereldlanden. Daar verspreiden bacteriën en virussen zich in een rap tempo, omdat het aan hygiëne flink schort.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Schone hotels

Het simpele zeepje in jouw hotelkamer kan dus van levensbelang zijn voor mensen aan de andere, arme kant van de wereld. Toch belanden miljoenen flesjes nog in de prullenbak. Laten we hopen dat steeds meer hotels zich aansluiten bij Clean the world, zodat wij de zeepjes – of zelfs onze eigen douchegels in een gulle bui – met een gerust hart achter kunnen laten. Hier kun je zien welke hotels wereldwijd hun zeepjes aan een goed doel schenken. Je kunt natuurlijk ook zelf doneren.

Om vooral niet in je hotelkamer achter te laten: deze set elektrische tandenborstels van Philips Sonicare HealthyWhite, die voor een stralend gebit zorgen. Nu met 40 procent korting en gratis thuisbezorgd via de Margriet Shop.

 

Bron | Clean the world
Beeld | iStock

Ook interessant