Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen

Alexandra bekeek de nieuwe muziekfilm van The Doors: ‘Alsof je gewoon op de eerste rij bij de show zit’

alexandra-bekeek-de-nieuwe-muziekfilm-van-the-doors-alsof-je-gewoon-op-de-eerste-rij-bij-de-show-zit.jpg

Wie kent ze niet, de rockband met hun soms psychedelische melodieën en vooral natuurlijk leadzanger Jim Morrison, die dansend in zijn leren broek en ketting met groot kruis eraan over het podium beweegt. Ben je fan? Dan móét je The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition gaan zien, vindt Margriet-eindredacteur Alexandra Holscher. Come on baby, light my fire!

“De film is gemaakt ter ere van het vijftigjarig jubileum van het album L.A. Woman en begint met de overgebleven bandleden – helaas werd Morrison maar 27 jaar – die lekker aan het jammen zijn en vertellen over hoe ze toen, back in the days, muziek schreven, maakten en samen repeteerden.

The Doors

Die begintune van Riders on the Storm… heerlijk. De mannen kunnen nog net zo goed muziek maken als toen. En dan word je getrakteerd op het concert, mét Jim Morrison uiteraard. Helemaal geremastered en dus prachtig geluid én beeld. De film zal over de hele wereld in bioscopen te zien zijn en fans de ervaring geven er live bij te zijn, met Jim Morrison, John Densmore, Robby Krieger en Ray Manzarek op het podium.

‘Alsof je op de eerste rij zit’

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition bevat het gehele concert, inclusief Hello, I Love You, The WASP (Texas Radio and the Big Beat), Light My Fire, The End en meer. Alsof je gewoon op de eerste rij in de Hollywood Bowl zit!”

Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van je tickets op thedoorsfilm.com!

Over Alexandra Holscher

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (17, 20 en 23). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Tekst | Alexandra Holscher
Beeld | Getty Images

Ook interessant