Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen

Q&A met Margriet’s Helene: ‘Dít vind ik het stomste aan hoofdredacteur zijn’

helenevansanten-site.jpg

Nu Helene is begonnen als nieuwe hoofdredacteur van Margriet, willen we haar natuurlijk wél even goed voorstellen. Daarom vroegen we jullie een aantal leuke vragen in te sturen aan Helene, wat velen van jullie deden. Die beantwoordde ze onlangs op Instagram in een Q&A. Gemist? Dan kun je de video hieronder nog bekijken.

Zo vertelt ze onder andere wat ze zo leuk vind aan hoofdredacteur zijn, waar ze inspiratie van krijgt én wat ze anders gaat doen dan haar voorgangers bij Margriet.

Q&A met Margriet’s Helene

Wat ga je anders doen dan je voorgangers?

“Ik kan iedereen geruststellen: Margriet blijft gewoon Margriet. Het allerleukste magazine en online platform voor vijftigplus-vrouwen in Nederland! Ik ga met name mijn focus leggen op digitaal. We gaan de website nóg beter en mooier maken dan hij nu al is. Daarnaast zijn er onlangs nog allerlei andere online initiatieven gestart. Zoals onze podcast, Mijn Verhaal, daar ben ik bijzonder trots op en is erg leuk geworden. Ga die vooral luisteren als je dat nog niet hebt gedaan. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat alle vrouwen zich thuis voelen bij Margriet. Of je nu in de provincie woont, of in de randstad, of je dik of dun bent, rijk of arm, wit of zwart, dat maakt allemaal niet uit: Margriet is er voor jou.”

Wat is je passie, en waar word je blij van?

“Nou, het zal jullie niet verbazen. Magazines! Daar word ik onwijs blij van. Of dat nu lekker op papier is, ‘savonds op de bank, of via de website op mijn mobiel, of via social media.”

Lees ook:
Wow: dít is de gemiddelde schermtijd van Margriets Helene

Komen er ooit columnisten uit de provincie in plaats van uit de randstad?

“Jazeker! Margriet is er niet alleen voor vrouwen uit de randstad, maar voor alle vrouwen in heel Nederland, dus ook uit de provincie. Sterker nog, we hébben al een columniste uit de provincie. Marjan en Aaf wonen in de randstad, maar onze Annet woont in Limburg. Dus de provincie is voor ons net zo belangrijk als de randstad.”

Waar haal je inspiratie uit?

“Uit reizen, uit theatervoorstellingen, uit boeken, uit films, werkelijk alles. Maar het allermeeste haal ik inspiratie uit gesprekken met vrouwen. Dat kan zijn de vrouwen met we werken, op de redactie, maar ook de vrouwen uit mijn omgeving. In deze gesprekken heb je vaak iets van ‘hee, als deze persoon dit heeft, dan hebben er vast meer dat, daar zit een verhaal in’. De inspiratie ligt op straat, het is werkelijk overal.”

Wat vind je het leukste aan hoofdredacteur zijn?

“Dat ik elke dag met ontzettend leuke vrouwen mag werken en allerlei leuke artikelen en andere dingen mag bedenken vóór vrouwen. Het werken met vrouwen, voor vrouwen, dat vind ik het allerleukste om te doen.

En het minst leuke?

“Ik durf het bijna niet te zeggen, want ik ben de dochter van een financieel directeur, maar: de financiën.”

v

Ook interessant