Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen

Dit artikel in Margriet Extra over een bijzondere woonsituatie wil je écht niet missen

margriet-extra-wonen-buitenleven.jpg

Suzanne Arbeid is coördinator van de specials bij Margriet. Dit zijn haar favoriete artikelen in de nieuwe Margriet Extra – Wonen & Buitenleven – die nú in de winkel ligt.

Suzanne: “Als oudere ga je tegenwoordig niet zomaar meer naar het bejaardentehuis. Er zijn simpelweg te weinig zorgprofessionals en op familie en vrienden kan niet standaard worden gerekend. Daarom denken veel 60-plussers na over alternatieve en toekomstbestendige woonvormen. Een van die vormen is het wooncluster; ouderen wonen samen met studenten en starters.”

Wonen in een wooncluster

“In dit nummer van Margriet Extra Wonen & Buitenleven lees je een interview met de zeventigjarige Marianne de Leuw-Bremer, die samenwoont met studenten in een wooncluster in een oud klooster in Berkel-Enschot. Voordat zij hier ging wonen, nam zij samen met haar man deel aan de denktank die deze nieuwe community moest gaan vormgeven. Voorop stond de geborgenheid van verschillende generaties onder één dak. Vroeger was het immers ook normaal dat opa en oma op de kinderen pasten en leefden oud en jong samen.”

Toekomstbestendig wonen

“Door het volgen van diverse sociale projecten bouwde Marianne een vriendschap op met twintigers Alain en Lieke, die aan de overkant wonen in hetzelfde complex. Hun band gaat verder dan alleen klusjes voor elkaar doen, samen hebben ze ook mooie gesprekken. En toen de man van Marianne overleed, heeft ze veel steun aan Alain en Lieke gehad.

Persoonlijk vind ik dit een fantastisch voorbeeld van toekomstbestendig wonen. Het gaat om omkijken naar elkaar en om leren van elkaar. Kun je verschillen overbruggen? Waarin vind je overeenkomsten? En wat bouw je samen op? Een zeer interessant uitgangspunt voor iedereen die zich oriënteert op toekomstbestendig wonen.”

Ook dít lees je in Margriet Extra – Wonen & Buitenleven

  • De woontrends van nu
  • Kleiner wonen? 9 tips van de verhuiscoach!
  • De heerlijke Naar buiten-gids met herfstwandelingen, plukfruit, paddenstoelen tellen en je tuin winterklaar maken
  • Binnenkijken in een art-decohuis
  • 6 prachtige posters om in te lijsten
  • Haal de herfst in huis met deze leuke zelfmakers
  • 15x natuurhuisjes om er even helemaal tussenuit te gaan
  • Makkelijke make-over tips om zelf in huis te klussen

Deze Margriet Extra ligt nú in de winkel voor maar 4,99 euro. Haal ‘m snel in huis of bestel online zónder extra verzendkosten. Elke Margriet Extra direct thuis in de brievenbus? Word dan abonnee!

Fotografie | Brenda van Leeuwen

Ook interessant