Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen

Helene: ‘Dat vooral dít uitje haar bij was gebleven, was een eyeopener van jewelste’

helene-dat-vooral-dit-uitje-haar-bij-was-gebleven-was-een-eyeopener-van-jewelste.jpg

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze keer: Helene krijgt een eyeopener wanneer ze een vraag stelt aan haar nichtje Sarah.

“Toen mijn nichtje Sarah (nu negen jaar) nog klein was, haalde ik haar regelmatig ’s woensdags op van school om die middag samen iets leuks te gaan doen. De woensdagmiddag: die was van Saartje en tante Leen, zoals ze mij destijds lief noemde. Omdat ik graag wilde dat zij het erg naar haar zin zou hebben, bedacht ik steeds de leukste uitjes.”

‘Er ging een wereld voor me open’

“Zelf had ik toen nog geen kinderen, dus ik had hiervoor wat inspiratie nodig. Ik bestudeerde de uitagenda in de krant, bekeek talloze websites van theaters, (pret)parken en musea; alles om Saartje elke keer een topmiddag te bezorgen. Er ging een wereld voor me open. Wat worden er ongelooflijk veel leuke dingen voor kinderen georganiseerd! We gingen naar het poppentheater, de bioscoop, het bostheater, verschillende pretparken, de dierentuin, het bos, noem maar op.”

Lees ook:
Helene: ‘Ik dacht dat ik de tegenpool van een hoarder was.. tot ik ging verhuizen’

‘Beukennootjes zoeken in het bos!’

“Na een tijd vroeg ik Sarah een keer of ze nog wist wat we allemaal samen ondernomen hadden. Ze wist vrijwel alles op te noemen, ook sommige dingen die ik zelf vergeten was. Ik vroeg: ‘En, als je moet kiezen, wat vond je dan het allerleukste?’ Ze dacht even na en riep enthousiast uit: ‘Beukennootjes zoeken in het bos!'”

‘Wie het kleine niet eert…’

“Het was een eyeopener van jewelste. Dat was het uitje dat was ontstaan omdat ik even niks wist te verzinnen en bovendien het enige uitje dat gratis was geweest. Zo simpel, maar zij vond het geweldig. Nu ik zelf kleine kinderen heb, met wie ik ook elke woensdagmiddag iets leuks onderneem, houd ik dat altijd in mijn achterhoofd. Niets voor niets luidt het gezegde: wie het kleine niet eert…”

‘Het ideale seizoen voor een boswandeling’

De herfst is het ideale seizoen voor een boswandeling. In Margriet 49 staat het bos centraal: kijk maar eens naar de modeserie op pagina 16 of lees het spannende korte verhaal: Een nacht in het bos op pagina 94.

Margriet 49 ligt in de winkels! Met daarin een interview met de mannen van Koefnoen, de mooiste herfstmode, het geheim van succeskoppels, de lekkerste ovenschotels en nog veel meer! Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant