Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen

Helene ging naar Disneyland Paris: ‘Overal lichtjes en het sneeuwt íedere dag: we worden gegrepen door de kerstsfeer’

helene-ging-naar-disneyland-paris-ik-hoor-mezelf-met-een-hoog-piepstemmetje-enthousiast-roepen-hi-mickey.jpg

Kerst begint vroeg! Althans, in Disneyland Paris. Margriet’s hoofdredacteur Helene reisde met haar gezin af naar het pretpark in de Franse hoofdstad om er alvast de kerstsfeer te proeven. 

“Ik ben gek op de feestdagen. Gezellig samenzijn met de hele familie, kerstverlichting op straat en versieringen in huis; ik vind het heerlijk knus. Voor mij kan kerst dan ook niet vroeg genoeg beginnen.”

‘We worden gelijk gegrepen door de gezellige kerstsfeer’

“Zodra ik Disneyland Paris binnenstap, kan ik gelijk mijn hart ophalen. In de parken (Disneyland Paris bestaat uit Disneyland Park en Walt Disney Studios Park) is het al volop kerst. Er staat een gigantische kerstboom bij de entree (van 24 meter hoog!), er branden overal kerstlichtjes en in de hoofdstraat, Main Street USA, sneeuwt het iedere dag. Mijn tweeling Milo en Oliver (3,5 jaar) begint spontaan vrolijk te springen. En ook mijn geliefde en ik worden gelijk gegrepen door de gezellige kerstsfeer.”

‘Hi Mickey!’

“Een paar fun facts: in beide parken staan 78 echte kerstbomen, zijn 11.604 kerstornamenten te zien en hangt voor 7 kilometer aan slingers. Tijdens het voorproefje dat we, een select clubje journalisten en influencers, krijgen is het gelijk duidelijk dat er flink wordt uitgepakt met kerst in Disneyland Paris. Bij de ingang van de kerstpresentatie staat Mickey Mouse in kerstoutfit klaar om ons te verwelkomen. Ook al ben ik veertiger, als ik oog in oog sta met Mickey hoor ik mezelf met een hoog piepstemmetje enthousiast roepen: “Hi Mickey!” Ik krijg handkusjes toegeworpen – dat heeft alles te maken met de Minnie-oren die ik op mijn hoofd heb staan. 

‘Alles staat in het teken van kerst’

“Terug naar de kerstpresentatie. Van de kostuums van Disney-karakters als Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Stitch, die dagelijks schitteren in Mickey’s Dazzling Christmas Parade, tot het assortiment in de restaurants: alles staat in het teken van kerst. We proeven van Minnie’s kersttaartje, peperkoekboompjes en “Olaf’choc’o’neige”, een warme drank met bananenpuree en slagroom. Even later kijken Milo en Oliver hun ogen uit in een van de vele winkels; die volhangen met kerstdecoraties. Ze kiezen ieder een eigen kerstbal uit (een van Olaf en een van Belle), een mooi aandenken aan dit reisje als we straks thuis onze kerstboom optuigen.”

Lees ook:
Bewezen: nu al je kerstboom neerzetten maakt gelukkiger en dít is waarom

Favoriete attracties

“Natuurlijk is het niet alleen maar kerst wat de klok slaat, want een bezoek aan Disneyland Paris draait toch vooral om de attracties. Oliver’s favorieten zijn Autopia (waar hij zelf een auto – op een rails – mag besturen), het onlangs geopende Cars Road Trip (waarin je in een trein een ritje maakt langs de sterren van de filmreeks Cars) en Casey Jr. Circus Train (een achtbaan voor de kleintjes). Milo is niet weg te slaan uit Toy Story Playland, waar hij oog in oog komt te staan met Jessie (de ‘cowgirl’ uit de populaire filmreeks) en plaatsneemt op de rug van Slinky Dog, die rondjes rijdt in Slinky Dog ZigZag Spin. Maar ook de ‘gouwe ouwe’ draaimolen vindt hij prachtig. Mijn favoriet is Big Thunder Mountain Railroad, die recentelijk is vernieuwd: een spannende achtbaan die niet over de kop gaat, maar wel snoeihard en gedeeltelijk in het donker rijdt. Daarna dompelen we weer snel onder in de gezellige kerstsfeer in een van de restaurants.”

‘Als het in Disneyland Paris mag, mag het thuis ook’

“Onderweg naar huis, de volgende dag, google ik: vanaf wanneer ‘mag’ je je kerstboom opzetten? Het antwoord: vroeger werd dit pas vanaf 21 december gedaan, maar de meeste mensen halen ‘m tegenwoordig na de Sinterklaasviering in huis. Ik zeg: als het in Disneyland Paris mag, mag het thuis ook. Fijne kerstdagen!”

‘Disney’s Betoverende Kerst’ vindt plaats van 13 november 2021 t/m 9 januari 2022. Meer info: www.disneylandparis.com

Beeld | Disneyland Paris

Ook interessant