Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deze zoete, romige melk vliegt het internet over: zo maak je het zelf

aardbeienmelk.jpg

Dol op aardbeien? Dan wil je het razendpopulaire drankje – waarvan de instructievideo sinds eind februari al meer dan 5 miljoen keer is bekeken – absoluut uitproberen. Het gaat om een zoete, romige melk, ook wel aardbeienmelk genoemd. 

Zoetekauwen opgelet: dit wil je maken.

Zo maak je aardbeienmelk zelf

Aardbeienmelk is niet nieuw en eigenlijk ook niet heel experimenteel, maar wél ontzettend lekker en makkelijk te maken. Door een Koreaanse YouTubevideo die ook nog eens heel rustgevend is om naar te kijken, werd aardbeienmelk de afgelopen tijd opnieuw een hit. Benieuwd naar dit zoete, romige drankje? Dit heb je nodig voor 500 milliliter:

  • 220 gram aardbeien 
  • 30 gram muscovado suiker (of een andere ongeraffineerde rietsuiker of bruine suiker)
  • 50 ml slagroom
  • 200 ml melk (of een plantaardige variant)

Snijd eerst de gewassen aardbeien in kleine stukjes. Leg deze in een kom en voeg hier je suiker aan toe. Schep dit goed om, zodat de aardbeien en suiker mengen. Hierdoor ontstaat een soort aardbeiensiroop met stukjes. Dit zet je een uur in de koelkast. Nadat het aardbeienmengsel is afgekoeld, kun je dit overscheppen in een schone fles van 500 milliliter. Vul de fles hiermee ongeveer tot de helft. Voeg vervolgens de slagroom voor de romige structuur toe, schenk de melk erbij en je aardbeienmelk is klaar. 

Zonder stukjes

Geen fan van stukjes fruit in je drankje? Dan kun je er ook voor kiezen om van je aardbeien nog meer een siroop te maken. Dit doe je door de aardbeien met de suiker en een laagje water in een pannetje langzaam te laten koken, zodat de textuur dikker wordt. Kook dit ongeveer tien minuten. Giet daarna het mengsel door een zeef in je fles, zodat de gekookte aardbeien achterblijven en herhaal vervolgens de bovenstaande stappen om er melk van te maken. De overgebleven aardbeien kun je bijvoorbeeld met een beetje yoghurt en ontbijtgranen mengen, zodat je niks hoeft weg te gooien. 

Lees ook: Zó kun je aardbeien het beste bewaren

Andere smaken

Naast aardbeienmelk kun je ook een hoop varianten met ander fruit maken, bijvoorbeeld met bosbessen, perzik, mango of banaan. Ook hierbij mix je je fijngesneden fruit met een beetje suiker en laat je dit koelen, of kun je er siroop zonder stukjes van maken door het eerst te koken met een beetje water. Aanvullen met de slagroom en melk en je nieuwe romige fruit drankje is klaar. 

Bron | 24Kitchen, The Kitchn
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant