Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Uitlopers op je aardappelen voorkomen? Bewaar ze dan op déze manier

aardappelen-bewaren.jpg

Zitten jouw aardappelen om de één of andere reden ook vaak vol met uitlopers? Dit heeft niks met de kwaliteit of het soort aardappelen te maken, maar alles met de manier waarop je ze bewaart. Als je dit goed doet, kunnen je aardappelen met gemak maanden mee.

Daarom hier wat tips om die vervelende uitlopers te voorkomen.

Aardappelen bewaren

Eigenlijk is een open kom of bak de beste bewaarmethode voor je aardappelen. Een papieren zak is ook een goede optie. Als je je aardappelen een beetje lucht geeft, blijven ze namelijk langer goed. Stop ze daarom nooit in een afgesloten plastic zak of bak. Hiermee vergroot je alleen maar de kans dat ze gaan uitlopen en dat wil je natuurlijk niet.

Lees ook: Zó lang kun je knoflook bewaren

Uitlopers voorkomen

Maak niet de fout om je aardappelen samen met uien of appels in een bak te bewaren. Bepaalde snel rijpende groente- en fruitsoorten, zoals appels, bananen, tomaten of uien, laten namelijk ethyleen vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat je aardappelen sneller uitlopen, dus berg je piepers voortaan dus liever apart op.

Wél in de keuken, niet in de koelkast

Je kunt de aardappelen het beste op een koele, droge plek bewaren, zoals in je keuken. Bewaar ze op een plek waar het kouder is dan de kamertemperatuur, maar warmer dan in de koelkast. Zorg er daarnaast ook voor dat ze in het donker staan en dat er zo min mogelijk zonlicht op schijnt. Als je geen goede plek in je keuken hebt kun je ze ook altijd nog in je kelder of schuur bewaren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Kitchn, Healthline
Beeld | iStock

M17

Margriet 17 ligt in de winkels! Een zomers nummer vol liefdesverhalen, verzamelwoede én puzzels om thuis te doen. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant