Margriet logo
Opvallende eigenschappen sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Aan deze opvallende eigenschappen kun je elk sterrenbeeld herkennen

Elk sterrenbeeld heeft een unieke eigenschap die opvalt en er bij een ontmoeting meteen kan uitspringen. Handig om deze te weten als je graag iemand zijn sterrenbeeld wilt weten, maar niet durft te vragen.

Astrologe Lucienne Corsiero legt alle opvallende eigenschappen per sterrenbeeld uit.

Opvallende eigenschappen sterrenbeeld

“Alle eigenschappen komen bij alle mensen voor op een schaal van 0 tot 100”, legt Lucienne uit. “Maar sommige sterrenbeelden hebben een eigenschap in hoge mate en sommige in lage mate. Zo scoort de Ram hoog op het gebied van assertiviteit, terwijl Maagd juist laag scoort.” Ook legt de astrologe uit dat de eigenschappen op eeuwenoude ervaringen zijn gebaseerd. “En er zit een stukje geloof bij.”

Ram

“Ram is van alle sterrenbeelden het meest de initiatiefnemer”, aldus Lucienne. Het is iemand die aan het begin staat van een idee of een project. Daarnaast wil hij of zij anderen inspireren tot het uitvoeren van het idee.” Een Ram kan en wil dan ook snel de leiding pakken.

Stier

De opvallendste eigenschap van het sterrenbeeld Stier zijn de krachtige zintuigen. “De Stier is heel erg gericht op smaak, geluid, geur. Alles wat ogen, oren, neus en tong streelt, dat hoort bij dit sterrenbeeld”, zegt Lucienne. Stieren kunnen het beste proeven en voelen en daarom zie je ook vaak terug dat mensen met dit sterrenbeeld erg houden van lekker eten en intens kunnen genieten van muziek.

Tweeling

“Tweeling is van alle tekens het meest iemand die verbinding legt”, aldus de astrologe. Dat gaat niet alleen over de relaties tussen mensen, maar ze leggen ook de verbinding tussen bepaalde situaties of feitjes en weetjes. “Daardoor komen ze heel slim over. Maar eigenlijk is het hergebruiken van kennis.” Toch brengt deze opvallende eigenschap ook behulpzaamheid met zich mee. Ze zorgen ook voor de verbinding tussen mensen. “Tweeling is heel faciliterend naar anderen toe.”

Kreeft

Wat bij Kreeft vaak in het oog springt, is niet alleen de romantiek zoals je vaak hoort. Lucienne: “Kreeft is bij uitstek iemand die de familie bij elkaar houdt. Echt een familiemens.” De Kreeft wil en kan dan ook ruzies oplossen en onenigheid voorkomen. Maar Lucienne waarschuwt: “Dit sterrenbeeld is ook diegene die het meest van slag is en het meest geraakt wordt door problemen in de familie.”

Leeuw

Ook voor de Leeuw leren we een minder bekende eigenschap, ondanks dat deze heel opvallend is voor dit sterrenbeeld. “Een Leeuw heeft echt een kinderhart”, laat Lucienne weten. “Een hart voor kinderen én de speelsheid met kinderen, daar is Leeuw heel goed in.” Ze vervolgt: “De Leeuw hoort bij het hart. Maar het hart is ook wat in kinderen het meest onbedorven is”, legt ze uit. Iemand met dit sterrenbeeld kan dus een goede kinderoppas zijn. Daarnaast blijft de speelsheid bij de Leeuw een leven lang. “Ze kunnen altijd een beetje kind blijven.”

Maagd

“Maagd is meer dan alle andere tekens verbonden met de natuur. Met alle processen in de natuur, van bloemetjes en dieren tot voeding. Daar heeft Maagd grote interesse in.” Omdat Maagd zo verbonden is met alles dat bloeit, groeit en leeft, geniet dit sterrenbeeld intens van het buiten zijn. Mensen met dit sterrenbeeld fröbelen dan ook maar al te graag in hun eigen tuintje.

Weegschaal

Opvallend aan het teken Weegschaal is dat ‘samen’ altijd belangrijker is dan ‘ik’. “De Weegschaal gaat over liefde en relaties, maar ook over andere soorten relaties, niet alleen maar liefdesrelaties”, weet Lucienne te vertellen. “Je zoekt de verbinding, in plaats van de tegenstelling.” Dat is een opvallende eigenschap van het sterrenbeeld Weegschaal. “Het gaat om het compromis in plaats van de strijd.”

Schorpioen

Volgens Lucienne is de Schorpioen een echte speurneus. Maar de Schorpioen is niet alleen in de wetenschap geïnteresseerd, ook in een ander mens. “Een Schorpioen wil altijd precies weten hoe de ander in elkaar zit.” Iemand met dit sterrenbeeld gaat bij een ontmoeting ook gelijk dieper op de nieuwe persoon in. “Oppervlakkige leuke praatjes, dat vindt de Schorpioen niet leuk. De Schorpioen wil echt weten wie de ander is.” Een nadeel is volgens de astrologe dat ze daardoor manipulatief kunnen overkomen. “Zolang ze niet weten wie de ander is, geven ze zichzelf niet bloot.” Deze opvallende eigenschap zorgt er wel voor dat de Schorpioen psychologische kwaliteiten heeft.

Boogschutter

Boogschutter is iemand die heel erg dol op is op populaire cultuur. Dit kan de popcultuur zijn die je op televisie ziet, bijvoorbeeld tekenfilmpjes spreken aan. Ook op vintage zijn Boogschutters dol. “Dat avontuur van Boogschutter kan zich uiten in reizen naar verre landen, maar ook door het beleven van andere culturen, of door culturen binnen de eigen cultuur.” Lucienne Corsiero verduidelijkt: “Stripalbums spelen zich af een andere wereld, vintage spulletjes komen uit een andere tijd. Daarom is Boogschutter daar dol op.”

Steenbok

De opvallendste eigenschap van het sterrenbeeld Steenbok is zijn of haar vrolijkheid. “Ook al voelt de Steenbok zich soms somber, naar de buitenwereld is deze persoon meestal vrolijk.” Hoe dit precies komt? “Omdat het een verantwoordelijk teken is”, aldus Corsiero. “Ze willen iemand anders niet belasten met hun eigen problemen.” Ben je al vaak opgevrolijkt door iemand in je omgeving? Dan is het een grote kans dat deze persoon het sterrenbeeld Steenbok heeft.

Waterman

Op het gebied van hoe het hoort en moet in het leven kan Waterman nogal fanatiek zijn. Lucienne legt uit dat dit om een politieke stroming kan gaan, maar ook over een ideaal zoals vegetarisme. Hierdoor nemen ze bepaalde dingen niet snel aan van anderen. “Ze kunnen sterk op de leer zijn en geloven dat ze in een ideale wereld terechtkomen als ze hun eigen systeem volgen.”

Vissen

Dan alweer de laatste opvallende eigenschap per sterrenbeeld. “Grappig aan het sterrenbeeld Vissen is dat ze een voorkeur hebben voor een fantasiewereld.” Ze houden van glamour of sprookjes of mysterie: het alledaagse leven is voor hen te saai, daar willen ze aan ontsnappen. Je kunt deze eigenschap herkennen in de soort boeken die Vissen lezen, of de series en films waar ze de voorkeur aan geven.

Bekijk ook de maanhoroscoop, daghoroscoop of weekhoroscoop of jaarhoroscoop van Margriet.

Paulien BergwerffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden