Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

9x de mooiste spullen shop je voor een paar euro bij de kringloopwinkel

kringloopwinkel-decoraties-meubels.jpg

Ben jij ook wel eens toe aan een ander interieur, maar wil je niet te veel geld uitgeven aan nieuwe meubels? Dan is de kringloopwinkel dé plek om mooie en unieke tweedehands meubels of decoraties te kopen. Maar soms kan het wat lastig zijn om jouw pareltje te vinden tussen al die spullen.

Bijna al mijn meubels, decoraties en kleding komen bij de kringloopwinkel vandaan. Voorheen kwam ik er eens per maand, nu ik op mijzelf ga wonen kom ik er veel vaker. Toen ik voor het eerst een kringloopwinkel binnen liep wist ik mij geen raad, overal stonden rekken met kleding en etalages vol met decoraties. Waar moest ik beginnen? Maar na een tijdje wist ik precies hoe ik met de mooiste spullen de deur uit kon lopen.

Dus weest gerust, met deze tips zul ook jij jouw tweedehands liefde bij de kringloop vinden.

Kies je kringloopwinkel

Niet elke kringloopwinkel heeft mooie spulletjes, daar kun je niet omheen. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken waar er bij jou in de omgeving een mooie kringloop zit. Vergeet vooral de kringlopen in kleine dorpen niet, daar vind je vaak de mooiste pareltjes. Zo heb ik laatst een prachtige kringloop in Goor gevonden. Daar keek ik echt mijn ogen uit. Alles was er netjes op kleur en stijl gesorteerd.

Ook handig: lees de reviews zodat je een impressie krijgt van de spullen die er worden verkocht.

Ga regelmatig langs

Het kan soms zijn dat je niet altijd thuiskomt met een leuk item, het heeft dan ook tijd nodig voor je wat leuks vind. Als je wekelijks een bezoekje brengt aan alle kringloopwinkels bij jou in de buurt zul je merken dat je snel doorhebt wat nieuw is binnengekomen. Op die manier is de kans groter dat je iets leuks vindt!

Ik was laatst weer in de kringloop en bij binnenkomst viel mijn oog meteen op een prachtig houten, rond tafeltje. Meestal zijn dat soort tafeltjes heel erg prijzig, deze was maar 5 euro! Daar was ik al zo lang naar op zoek, dus zonder enige twijfel nam ik het tafeltje mee.

Neem rustig de tijd

Een kringloop kan best wel overweldigend zijn, het is er een wirwar van spullen, dus aan een kwartiertje rondkijken heb je niet genoeg. Wil je echt met een pareltje thuis komen plan je bezoek dan goed in. Neem ongeveer 3 uurtjes om jezelf de tijd te geven om alles goed in je op te nemen. Vergeet vooral niet onderin de schappen te kijken, daar kan ook het een en ander verstopt liggen. En misschien ligt daar wel precies wat jij zoekt.

Kijk door de lelijkheden heen

Een knalrode kast met bloemetjes is misschien niet helemaal jouw ding, maar beeld je eens in hoe hij eruit ziet als je hem wit schildert. Je kunt er zelf altijd iets anders van maken, als je maar door de minpunten heen kijkt. Bijvoorbeeld: ik wilde al een tijd een mooie lampenvoet, ik houd van een klassieke en rustige uitstraling. Maar toen ik een robuuste lampenvoet zag staan, waar ik normaal gesproken echt niet van houd, kon ik mij meteen inbeelden hoe het eruit zou zien met een klassiek uitziende lampenkap die ik al had. Soms moet je echt door de dingen heen kijken, want de lamp is in zijn geheel echt prachtig!

Als je niet zeker weet of een item wel bij de rest van je meubels past, maak dan voordat je naar de kringloop gaat een foto van je woonkamer, slaapkamer of keuken. Het kan namelijk heel lastig zijn om een accessoire of decoratiestuk te visualiseren in jouw huis. Met een foto kan dat een stuk makkelijker worden.

Bij twijfel doen!

De meeste mensen zeggen: ‘’Bij twijfel, niet doen’’, dit is niet het geval bij een kringloop. Daar kan dat ene schattige tafeltje na één dag al verkocht zijn. Dus als je oog er op valt en je bent gelijk verkocht, denk er dan niet te lang over na. Het zou namelijk best een tijdje kunnen duren voordat je weer zo’n tafeltje vindt.

Koop alleen spullen waar je écht enthousiast van wordt

Ho, wacht even! Je hebt nu wel genoeg koffiekopjes in je keukenkastje staan. Omdat veel spullen bij de kringloop goedkoop zijn, en dat is heel verleidelijk, ben je snel geneigd om onnodige dingen in je mandje te doen. Koop niet om het kopen. Ga daarom de deur uit met een duidelijk doel voor ogen, zodat je gericht zoekt en je met een blij gevoel weer de winkel verlaat.

Mijn favoriete vondsten

Om mijn inboedel bij elkaar te sprokkelen ga ik echt heel vaak naar de kringloop, bijna elke week. Een paar van mijn favoriete aankopen zijn: de houten ronde bijzettafel, de robuuste lampenvoet, een prachtige rieten stoel (voor maar € 6.50), diverse vintage koffieblikken van Douwe Egberts en mijn verzameling fotolijstjes. Los van elkaar ziet het eruit als een zooitje ongeregeld, maar geloof me als je alles bij elkaar zet is het een mooi tafereel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant