Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

89-jarige man verveelde zich en werkt nu als barman

man.png

Een 89-jarige oud-militair plaatste een open sollicitatie in de krant. Niet omdat hij werk nodig had; hij verveelde zich gewoon. 

Zijn oproep in de krant was simpel: ‘Ik verveel me en zoek een baan.’ Joe Bartley, zo heet de man van de oproep, heeft inmiddels werk gevonden. Na het overlijden van zijn vrouw twee jaar geleden, heeft hij niet veel meer te doen. “Het is zo saai, zo enorm saai hier alleen thuis,” zegt Joe. Hij is niet erg dol op de televisie, en lezen doet hij graag, maar dat is geen dagtaak. Om zich te vermaken gaat Joe vaak Paignton in, de stad waar hij woont. Daar loopt hij een tijd rond om de tijd te doden.

Joe is altijd een actieve aanpakker geweest. Maar als je met pensioen gaat, vindt hij, dan mis je het actieve leven. Hij is niet te beroerd om ‘medium work’ te doen, zoals hij dat zelf noemt: schoonmaken, stofzuigen, tafels schoonmaken, keukenwerk, het maakt allemaal niet uit. “Dat is waarschijnlijk alles wat ik nog kan doen,” zegt Joe. Aanbiedingen krijgen en daaruit de leukste vacature kiezen, dat lijkt hem wel wat.

Kate Allen, eigenaresse van een horecagelegenheid in Paignton, was direct gecharmeerd van het bericht in de krant. De twee hadden een telefoongesprek en voelden meteen een klik. Kate heeft Joe een baan aangeboden. Ze is erg blij met zo’n proactieve collega. “Ik wil iets te doen hebben. Mensen zien en spreken.”Dat is dus wel gelukt; als barman komt hij genoeg mensen tegen aan zijn bar om een praatje mee te maken.

Bron: nu.nl.

Bekijk ook:

Dit wil je misschien ook lezen:

Ook interessant