Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Acht dingen die je áltijd vergeet op vakantie (maar vanaf nu niet meer)

acht-dingen-die-je-altijd-vergeet-op-vakantie-maar-vanaf-nu-niet-meer.jpg

Je kent het wel. Na een heerlijke tijd zit de vakantie er helaas weer op en ben je onderweg naar huis. Als je dan thuiskomt, staat het eerste vervelende klusje alweer op het programma: je koffer uitpakken. Dat wordt zeker vervelend wanneer je ontdekt dat je een paar dingen bent vergeten. Oeps! Met deze checklist van acht meest vergeten zaken kom jij deze zomer niet voor verrassingen te staan.

1. Oplader

Op nummer één staat de telefoonoplader. Vakantiegangers laten hun adapter vaak in het stopcontact zitten op hun vakantie-adres. Zonde, want een nieuwe kost al gauw dertig euro.

2. Doucheproducten

Bij aankomst op je hotelkamer -of in je vakantiehuis- zet je doucheproducten vaak direct in de badkamer om ze daar de rest van je verblijf te laten. Niet zo gek dus dat ze geregeld nog in de douche staan nadat je bent vertrokken…

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

3. Keukengerei

Het gebeurt niet vaak, maar mensen nemen nog weleens eigen keukengerei mee: bestek, een dunschiller of keukenmesje. De kleine groep mensen die ze zelf meenemen, laten die spullen helaas ook nogal eens achter in de keukenla.

4. Föhn

Föhns gaan bij aankomst meestal in een la of kast en worden dus dikwijls vergeten bij vertrek. Hetzelfde geldt voor scheerapparaten. De volgende keer toch maar alle kastjes en lades checken voordat je weggaat.

5. Koelelementen

Reis je met de auto naar je bestemming? Dan is het altijd handig om een koelbox mee te nemen. Bij aankomst verdwijnen de koelelementen in de vriezer en daar liggen ze vervolgens een tijdje. Wordt de vriezer niet meer gebruikt tijdens de vakantie? Grote kans dat de koelelementen daar dan blijven liggen als iedereen in de auto stapt voor de terugreis.

6. Speelgoed

Knuffels, ballen, speelgoedautootjes, bordspellen, frisbees. Kinderen laten vaak speelgoed slingeren op vakantie. De kans dat alles mee teruggaat, is daardoor behoorlijk klein.

7. Kleding

Nu is het bloedheet. Maar normaal vertrek je uit het regenachtige of frisse Nederland nogal eens met een jas of vest aan. Eenmaal in Spanje, Frankrijk of Portugal aangekomen, gaat je jas of vest uit en vergeet je dat je ‘m had meegenomen. Vaak merk je thuis pas dat-ie nog in de vakantiewoning aan de kapstok hangt.

8. Badkleding

Als je weggaat, denk je er lang niet altijd aan om nog even op het balkon of het terras te kijken. Ook niet als daar nog een zwembroek of badpak te drogen hangt. Hetzelfde geldt voor strandlakens en badhanddoeken. Al dit soort strandspullen staan dan ook in de top tien van vergeten spullen.

Bron | Women’s Health, Interhome
Beeld | iStock

Ook interessant