Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

6x de mooiste wandelgebieden volgens de ANWB

wandeltochten-anwb.jpg

Dit zijn de mooiste wandelgebieden van Nederland volgens de ANWB en wel omdat…

1 … de Veluwezoom het oudste nationaal park van Nederland is met heuvels, heidevelden, bosgebieden en spectaculaire vergezichten.

2 … Schiermonnikoog onder meer mag pronken met het breedste strand van Nederland (het Oosterstrand), de Oosterkwelder op een prairie lijkt, waar eb en vloed via geulen in- en uitstromen en de woeste wildernis van de Balg doet denken aan het einde van de wereld.

3 … in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van Europa ligt. Ook leuk: honden zijn welkom in deze Brabantse ‘Sahara’.

4 … in Nationaal Park Weerribben-Wieden een wandeling door het grootste laagveenmoeras van Europa kan worden gecombineerd met een spetterende kanotocht.

5 … het Nationaal Park Drents-Friese Wold niet alleen gevarieerd is qua flora en fauna, maar vooral ook groots – zo’n 12.800 voetbalvelden!

6 … in de nieuwe wildernis van de Oostervaardersplassen (het gebied ontstond bij het droogvallen van de Flevopolder in 1968) allerlei zeldzame en beschermde vogelsoorten voorkomen.

M17 Cover V2.inddMeer mooie wandelingen

In Margriet 17 vind je een dossier vol prachtige tochten door Nederland. Vanaf vrijdag 17 april te koop in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant