Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

5x zo blijft je witte was na iedere wasbeurt hagelwit

5x-zo-blijft-je-witte-was-na-iedere-wasbeurt-hagelwit.jpg

Lukt het jou maar niet om je witte was ook daadwerkelijk wit te houden? Dan is de kans groot dat je tijdens het wassen een paar belangrijke dingen over het hoofd ziet. Deze vijf  tips zorgen ervoor dat je witte was geen grauwe kleur krijgt en lekker fris blijft!

1. Maak je wasmachine schoon

Het maakt niet uit wat je allemaal doet om je was wit te houden, als je je wasmachine niet regelmatig schoonmaakt heeft het allemaal geen zin. Grijze vetluis achter het rubberen randje of viezigheid in de trommel kunnen er namelijk voor zorgen dat de witte was een grauwe kleur krijgt. Maak daarom je wasmachine regelmatig schoon en draai dan meteen een wasje op 90 graden met een scheutje schoonmaakazijn.

2. Voeg soda toe

Met een schepje soda blijft je witte was wit en zorg je er ook voor dat verkleurde kleding weer een frisse kleur krijgt. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel. Wil je liever geen soda in je wasmachine gooien? Dan kun je je witte kleding ook eerst laten weken in een emmer water met soda en daarna in de wasmachine schoonspoelen.

3. Was wit écht alleen met wit

Deze tip zal je ongetwijfeld vaker hebben gehoord, maar is ook echt heel belangrijk. Als je je witte was met andere kleuren wast is het onmogelijk om de witte kleur te behouden, dus maak deze fout niet.

4. Laat je was in de zon drogen

In de winter is deze tip natuurlijk niet echt van toepassing, maar zodra de temperaturen weer stijgen is het slim om je was buiten in de zon te laten drogen. De zon heeft namelijk een licht blekend effect op je kleding. Dit is dan ook de reden dat je kleding met een printje of kleur beter niet in direct zonlicht kunt laten drogen.

5. Verwijder gele vlekken met glansspoelmiddel

Niets is zo vervelend als gele vlekken in je oksels door zweet of deodorant. Gelukkig kun je deze heel gemakkelijk verwijderen met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Het enige wat je hoeft te doen is wat glansspoelmiddel op de vlek aan te brengen, waarna je dit een paar uurtjes laat intrekken. Vervolgens kun je je kledingstuk gewoon op de gebruikelijke manier in de wasmachine wassen. Wist je trouwens dat glansspoelmiddel ook prima werkt voor vieze douchedeuren?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Sante
Beeld | iStock

Ook interessant