Margriet logo
Dit kun je doen met overgebleven wraps. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5x dit kun je doen met overgebleven wraps

Tortilla’s kun je bewaren in de koelkast, maar dan worden ze al snel taai. Weggooien hoeft niet, want er zijn genoeg andere lekkere gerechten die je kunt maken met je overgebleven wraps.

1. Maak er een toetje van: wraps met suiker en kaneel

Wraps kun je prima gebruiken om een lekker toetje mee te maken. De variant met suiker en kaneel smaakt een beetje zoals churros, die gefrituurde deegstengels met suiker die je weleens op de kermis of op de markt ziet. Voor dit toetje heb je naast de overgebleven wraps de volgende ingrediënten nodig:

  • Roomkaas
  • Vanille-extract
  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • Boter
  • Suiker
  • Melk

Allereerst maak je kaneelsuiker door kaneel en suiker met elkaar te mengen in een kom. Daarna maak je het glazuur: doe hiervoor poedersuiker, melk en roomkaas bij elkaar en mix het tot een gladde massa. Vervolgens verwarm je de wraps in de magnetron of in een koekenpan. Besmeer de bovenkant van de verwarmde tortilla’s met boter en strooi er de kaneelsuiker overheen. Rol de wraps op en sprenkel het glazuur eroverheen.

2. Ontbijt met wraps

De volgende ochtend kun je de wraps ook gebruiken om een lekker ontbijt mee te maken. Bak bijvoorbeeld een omelet met paprika, ui, kaas en peterselie en leg de wrap erbovenop als de bovenkant begint te stollen. Bak de wrap nog even mee en draai om. Op die manier wordt de wrap ook een beetje krokant. Haal de wrap met omelet uit de pan en rol het op zoals je ook doet bij een Mexicaanse wrap bij het avondeten.

3. Maak er tortillachips van

Je kunt tortillachips in de supermarkt kopen, maar je kunt ze net zo goed zelf maken. Dat is veel makkelijker dan je misschien denkt. Allereerst snijd je de tortilla wraps in driehoeken. Doe wat olie en zout in een kom en dip de driehoeken hierin. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de tortillachips 10 minuten. Als je krokante tortillachips wilt, is het belangrijk om de stukjes niet over elkaar heen te leggen. Pas op dat de driehoeken niet te donker worden. Zijn ze klaar? Serveer de tortillachips met guacamole, salsa en zure room.

Je kunt de tortillachips ook maken in de Airfryer. Hiervoor zet je het apparaat op 180 graden, waarna je de chips in zo’n acht à tien minuten krokant laat worden.

4. Gebruik een wrap als pizzabodem

Zin in pizza? Als bodem kun je ook een wrap gebruiken. Dat is vooral een goed idee als je wraps een beetje muf zijn en breken als je ze probeert te vouwen. Besmeer de wrap met tomatensaus en beleg je pizzabodem met wat je lekker vindt: mozzarella, groenten, ansjovis, olijven, kappertjes of gorgonzola bijvoorbeeld. Pas wel op dat je de pizza niet te dik belegt, want de dunnere bodem breekt sneller dan een gewone pizzabodem. Vervolgens verwarm je de oven voor op 180 graden en bak je de pizza gaar in 8 tot 10 minuten.

5. TikTok lunchwrap

Lunchen hoeft niet altijd met een boterham, je kunt er ook een overgebleven wrap voor gebruiken. Op TikTok ontstond het idee voor een lunchwrap. Die maak je zo: maak een inkeping in de wrap en vul elk kwart met verschillende soorten beleg, zoals kaas, sla, guacamole en tomaat. Vervolgens klap je de wrap dicht en toast je het in een tosti-ijzer. In onderstaande video zie je hoe je een TikTok-wrap maakt:

Bron | House of Yumm, myfoodbook, Culy, Uit Paulines Keuken

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden