Margriet logo
Helene van Santen, hoofdredacteur Margriet Beeld --
Beeld --

5 vragen aan Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen

Hoe is het om op de redactie van Margriet te werken? 5 veelgestelde vragen aan Helene van Santen, hoofdredacteur van Margriet.

1. Helene, kun je je allereerst even voorstellen?

“Natuurlijk. Ik ben hoofdredacteur van Margriet, en dat vind ik de leukste baan van Nederland. Ik woon samen met Navin en onze zoontjes Milo en Oliver in Amsterdam. Ik ben verslaafd aan mijn mobiele telefoon en aan chocolade.”

2. Hoe komen jullie aan de onderwerpen voor Margriet?

“We halen onze inspiratie overal uit: reizen, boeken, theater, noem maar op. Natuurlijk houden we ook de actualiteit goed in de gaten. Maar het meest halen we uit onze gesprekken met andere vrouwen in onze omgeving. Of uit ons eigen leven. Dan komt iemand op de redactie en zegt: “Wat ik nu toch heb meegemaakt…” Een collega reageert vervolgens met “oooh, dat heb ik ook.” En dan weet je: daar zit een verhaal in. Dat moeten meer vrouwen hebben.”

3. Is het waar dat jullie echt al in het voorjaar bezig zijn met kerst?

“Wij plannen ongeveer een half jaar vooruit, dat klopt. Een paar keer per jaar houden we brainstorms met het hele team en daar komen altijd heel veel ideeën uit. Met al die ideeën maken we vervolgens een planning, zowel voor ons weekblad als onze specials. Voor onze website plannen we uiteraard minder ver vooruit, daarmee zitten we veel dichter op de actualiteit.”

4. Hoe komen jullie tot een coverkeuze?

“De art director, adjunct-hoofdredacteur, chef eindredactie en ik hebben iedere week een vergadering over de cover. Dan bekijken we de foto’s uit dat nummer, kiezen we de coverfoto en kijken we naar de teksten. We zorgen met name dat op de cover de mooie mix aan onderwerpen, van persoonlijke verhalen tot lifestyle, van onze edities duidelijk naar voren komt.”

5. Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Het is een groot voorrecht om voor zo’n grote, trouwe groep lezers iedere week weer een mooie Margriet te maken. En online zelfs iedere dag. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik iedere dag met een groep getalenteerde en enthousiaste vrouwen mag werken. We werken heel hard, maar er wordt ook altijd veel gelachen op de redactie.”

Redactie--

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden