Gevulde schoen met brief voor sinterklaas en kruidnoten Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5 tips om te besparen op sinterklaascadeaus

Vanaf zaterdag 12 november is de sint weer in het land en dat betekent waarschijnlijk dat je kinderen of kleinkinderen hun schoen weer willen zetten. Of je Sinterklaas nou groots viert met de hele familie of klein, het kost je vaak meer dan je verwacht. Met deze vijf tips kun je besparen op de sinterklaascadeaus.

1. Tweedehands

Kleine kinderen zijn vaak snel uitgekeken op speelgoed. Dat betekent dat het echt niet allemaal duur hoeft te zijn. Je kunt ook prima tweedehands speelgoed kopen op bijvoorbeeld Marktplaats of op verkoopgroepen op Facebook. Controleer van tevoren dan wel even goed of dat wat je wilt kopen compleet is, alles werkt en het niet te erg beschadigd is.

2. Vier het later

Door Sinterklaas een paar dagen later te vieren kun je ook geld besparen. Veel spullen zoals chocoladeletters, decoratie, inpakpapier en Sinterklaas-gerelateerde cadeautjes zijn dan in de aanbieding. Dit jaar valt Sinterklaas op een maandag. Vier het dus vooral het weekend erna. Geef een mooi draai aan het verhalen en de kleine kinderen zullen vast wel snappen dat Sinterklaas een Piet achter heeft gelaten voor jullie.

3. Koop op tijd in

Ook op tijd beginnen met sinterklaasinkopen doen is een slimme manier om geld te besparen. Houd in de weken voor Sinterklaas de aanbiedingen in de gaten. Vaak staan er in de folders aanbiedingen die in de week vóór Sinterklaas niet meer geldig zijn. Daarnaast kun je misgrijpen door het inkopen doen uit te stellen. Je kunt het dus maar beter al in huis hebben.

4. Omruilen

Wat voor jouw kinderen of kleinkinderen niet meer leuk is, daar kun je een ander vast heel blij mee maken. Andersom geldt hetzelfde. Misschien heeft iemand anders iets waar ze bij jou om staan te springen. Organiseer een avond waarbij je kleding, speelgoed, accessoires en gadgets met elkaar kunt ruilen. Zo krijgt alles een nieuw leven. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens duurzaam.

5. Budget afspreken

Vier je Sinterklaas groots met de hele familie? Spreek dan met iedereen af hoeveel je uitgeeft aan cadeaus of hoeveel cadeaus er worden gekocht. Zo krijgt niet één iemand veel meer cadeaus dan de ander en is er ook niet één persoon die zijn of haar halve maandsalaris uitgeeft. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en het samenzijn en niet om wie de meeste of duurste cadeautjes krijgt.

Bron | Porterenee

Sanne van der LindenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden