Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze 5 stenen geven je meer energie wanneer je je futloos voelt

stenen-energie.jpg

Het is niet gek dat je in deze vreemde tijd meer last hebt van futloosheid, verveling, moeheid en een slechte concentratie. Maar soms is het best lastig dat de energie zo ver te zoeken is. We delen vijf stenen en mineralen die energie kunnen geven.

Ook als je niet gelooft in de kracht van edelstenen is dit het proberen waard, toch?

Weinig energie door prikkels

Als je wel goed slaapt maar toch moe bent, is de oorzaak vaak mentaal. Wanneer je veel prikkels ervaart, is je brein constant bezig om deze te verwerken, en daar word je moe van. En veel prikkels krijgen we op dit moment allemaal. Er is constant slecht nieuws in de media, we kunnen onze geliefden niet of weinig zien en aanraken zoals we zouden willen, en buiten moet je constant opletten. Klinkt ook best vermoeiend als je dit zo leest, toch?

Stenen voor meer energie

Een ‘spirituele schoonmaak’ kan helpen om de invloed van prikkels op je lichaam te verminderen. Voor zo’n schoonmaak kun je edelstenen gebruiken. Deze vijf stenen staan erom bekend energie te geven en kun je op een zichtbare plek in huis leggen:

  1. Bergkristal: staat voor helderheid en het laten doorstromen van energie. Hij ruimt emotionele blokkades op en zorgt ervoor dat je meer in verbinding met jezelf staat.
  2. Carneool: zet aan tot actie en geeft levenskracht aan oudere mensen.
  3. Oranje calciet: helpt actie ondernemen en geeft positieve vibes.
  4. Tijgeroog: wakkert je innerlijke vuur aan en geeft zelfvertrouwen.
  5. Heliotroop: geeft het immuunsysteem een boost en herstelt je kracht na ziekte.

Goed om te weten: houd deze stenen vér bij je bed vandaan, want daar kunnen ze je nachtrust verhinderen.

Energieritueel met bergkristal en oranje calciet

Hanneke Peeters omschrijft in haar boek Rock your Crystals een ritueel waar je positieve energie van krijgt. Met een bergkristal ruim je negatieve energie op, en met de oranje calciet vul je jezelf met positieve gevoelens. Zo voer je het ritueel uit:

  • Plaats een teiltje met warm water op de grond, doe hier twee scheppen Himalayazout in (dit heeft een reinigende werking) en leg het bergkristal erbij.
  • Ga op een stoel zitten, houd de oranje calciet in je linkerhand, adem een paar keer diep in en uit, en zeg de woorden: “Ik laat alles op wat ik niet meer nodig heb en vul mezelf met positieve, frisse energie.”
  • Plaats nu je voeten in het teiltje en blijf twintig minuten zitten.
  • Maak hierna je voeten droog en ga een paar minuten op bed liggen met de oranje calciet onder je navel.
  • Haal de bergkristal uit het water, en spoel en droog deze af. Leg hem samen met de oranje calciet op een zichtbare plek in huis, waar je ze af en toe vast kunt houden om prikkels los te laten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Rock your Crystals van Hanneke Peeters
Beeld | iStock

Dagelijks je horoscoop van Margriet beluisteren

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hey Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant