Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

5 redenen waarom je de film Victoria & Abdul écht moet zien

victoria-abdul.png

– In samenwerking met Universal Pictures

Ook zo dol op kostuumdrama’s, waargebeurde verhalen, royals én steengoede acteurs? Dan mag je de film Victoria & Abdul zeker niet missen. 

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge bediende uit India. Een bijzonder verhaal dat vanaf nu te zien is in de bioscoop. We zetten vijf redenen op een rij waarom je deze film écht moet gaan zien.

  1. Victoria & AbdulJudi Dench op haar best. De 83-jarige actrice heeft de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt, maar acteert nog steeds de sterren van de hemel als Koningin Victoria. Ze speelt haar rol als fragiele en kwetsbare koningin subliem én met een flinke portie humor. Wij verwachten dat dit haar weer een aantal awardnominaties zal opleveren!
  2. Regisseur Stephan Frears, bekende van zijn eerdere films The Queen en Philomena, presenteert prachtige koninklijke outfits, decors vol pracht en praal en indrukwekkende Engelse landschappen. Dit alles komt natuurlijk nog beter tot zijn recht op een groot bioscoopscherm.
  3. De absurde etiquettes die er golden aan het Britse hof, komen ook aan bod. Een voorbeeld: als het diner geserveerd werd, mocht niemand beginnen met eten voordat Victoria begon. En zodra de koningin klaar was, werd bij iedereen aan tafel het bord weggehaald. Of je nu was uitgegeten of niet…
  4. De Indiaanse acteur Ali Fazal speelt de rol van Abdul Karim met veel enthousiasme en charme. Je kent hem waarschijnlijk nog niet, maar in Bollywood heeft hij al heel wat films op zijn naam staan.
  5. De film is gebaseerd op het boek Victoria & Abdul: The True Story of the Queen’s Closest Confidant van journalist en schrijver Shrabani Basu. Hij schreef het boek op basis van een lang verborgen dagboek van Abdul, en de ‘Hindustani Journal’ van de koningin.  Nadat zij in 1901 overleed, vernietigde haar zoon Koning Edward VII bijna alle correspondentie tussen Abdul en Victoria, omdat iedereen aan het hof de bijzondere vriendschap afkeurde.

De film draait nu in de bioscopen. Bestel hier direct tickets.

 

Ook interessant