null Beeld

5 makkelijke tips voor het verbeteren van je intuïtie

Je intuïtie speelt een ontzettend belangrijke rol bij het maken van keuzes. Vaak voel je diep van binnen al of iets wel of niet de juiste keuze is, maar niet iedereen is zich altijd even bewust van zijn of haar intuïtie. Daarom hier wat tips om je intuïtie te verbeteren.

Eigenlijk moet je intuïtie zien als een soort van ingebouwde kompas: het vertelt je welke richting je in je leven moet gaan en het kan je dus nét dat duwtje in de goede richting geven als je ergens over twijfelt. Hier wat tips waarmee je je intuïtie kunt verbeteren.

1. Wees aanwezig in het hier en nu

Dit kun je heel gemakkelijk doen door je te focussen op je ademhaling. Als je dit héél geconcentreerd doet dan heb je eigenlijk geen tijd om na te denken over iets anders. Je schakelt als het ware de buitenwereld even uit. Op deze manier kun je je intuïtie verscherpen, omdat je je veel meer bewust bent van je onderbewustzijn en wat je dus diep van binnen voelt.

2. Schrijf gedachtes die zomaar in je opkomen op

Je intuïtie is eigenlijk het eerste wat je voelt en wat in je opkomt. Soms kan het alleen een beetje naar de achtergrond verdwijnen, omdat er na die eerste gevoelens ook meer analytische gedachten in je opkomen. Het is daarom heel belangrijk om je bewust te worden van de eerste gedachtes die in je opkomen: probeer deze dan ook meteen op te schrijven zodat je er daarna nog eens over kunt nadenken en reflecteren. Als je dit regelmatig doet zal je intuïtie na een tijdje verbeteren.

3. Slaap er een nachtje over

De uitdrukking ‘slaap er een nachtje over’ komt niet zomaar ergens vandaan, het werkt namelijk écht. Vooral bij ingewikkelde kwesties kunnen er soms zoveel gedachtes in je opkomen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op zo’n moment is het belangrijk om al je afwegingen rustig op te schrijven, er een nachtje over te slapen en de volgende ochtend de beslissing nemen die het beste voelt.

Lees ook: Hoogintelligente mensen hebben déze 7 eigenschappen met elkaar gemeen

4. Kies met je hart

Voel je hart als je keuzes moet maken. Twijfel je

ergens over? Vraag dan aan je wat de beste keuze is. Leg je hand op je hart en

voel bij een keuze wat het beste voelt en volg die keuze.

5. Concentreer je op een voorwerp

Zoek een voorwerp uit waar je graag naar kijkt. Bijvoorbeeld een mooie schelp die je van een vakantie hebt meegenomen. Kijk een aantal minuten héél geconcentreerd naar dit voorwerp en schrijf vervolgens op hoe je je voelde toen je naar het voorwerp keek. Merkte je dat je in een andere gemoedstoestand terecht kwam? En zo ja, waar merkte je dat dan aan? Zag je ook bepaalde beelden toen je naar het voorwerp keek? Schrijf deze beelden dan ook op. Als je deze oefening regelmatig herhaalt kom je tot rust en maak je makkelijker contact met de beelden waarin intuïtieve gevoelens vaak worden uitgedrukt.

Meer weten over luisteren naar je gevoel? In de nieuwe Margriet 09 lees je er alles over. Je kunt het nummer hier los bestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bedrock, Happinez, Psychologie Magazine

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden