null Beeld Getty Images/Tetra images RF
Beeld Getty Images/Tetra images RF

4x waarom een kaartje schrijven én ontvangen zo leuk is

Kerst komt eraan! Dit jaar vieren we de feestdagen anders dan normaal. Helaas is een groot deel van de ouderen bang om deze kerst alleen door te brengen. Daarom heeft ouderenbond ANBO een kerstkaartenactie gestart.

Omdat veel mensen dit jaar kerst op afstand moeten vieren, is dat een goed excuus om dit jaar weer een hele stapel kerstkaarten te versturen. Daar wordt de ontvanger niet alleen blij van, maar jij ook!

1. Het is persoonlijk

Natuurlijk, je kunt je er gemakkelijk van af maken met een standaard online kaartje en daar een tekst op typen, maar niets is zo persoonlijk als een handgeschreven kaartje. Het getuigt vaak ook van iets meer moeite: een toepasselijke kaart uitzoeken, een persoonlijke tekst schrijven én hem zelf op de bus doen. Bovendien is het een mooie kans om je creativiteit de vrije loop te laten en er écht iets feestelijks van te maken.

2. Het kan bewaard worden

Wanneer we een appje of een online kaart sturen, is er een grote kans dat dit snel vergeten wordt. Maar een kaartje in de brievenbus, die gooien we niet zomaar weg. Leuk voor aan de koelkast of bij de boom: een verzameling kaartjes kan met kerst niet ontbreken.

3. Het is een leuke verrassing

In dit digitale tijdperk verwachten we niet snel leuke post meer die op je deurmat valt. Vaak zijn de enige brieven die we nog ontvangen, die van de Belastingdienst. Het is dus hartstikke leuk voor de ontvanger om een persoonlijke kaart als verrassing te op zijn of haar deurmat te vinden.

Lees ook: Waarom het beter is om je kerstkaarten met de hand te schrijven

4. Het laat iemand weten dat je aan iemand denkt

In deze rare tijd is het fijn om regelmatig te checken hoe het met mensen in je omgeving gaat die je wat minder vaak ziet. Het laat mensen weten dat je aan ze denkt en dat vindt iedereen fijn, toch?

Kerstkaartenactie

Ouderenbond ANBO is geschrokken van het aantal ouderen dat verwacht de kerst alleen of hooguit met de partner te zullen doorbrengen. Bijna de helft denkt geen bezoek te krijgen of gaat niet op bezoek vanwege de coronacrisis. Daarom is de bond een kerstkaartenactie gestart, waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om een of meerdere kerstkaarten te knutselen. Tot drie december kunnen die kaarten opgestuurd worden naar ANBO. Zij zorgen dan dat de kaarten terechtkomen bij thuiszorgorganisaties.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nos, Georginalifestyle.nl

Beeld | Getty Images

Marin NoomenGetty Images/Tetra images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden