Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De 4 beste tips om teken uit je tuin te houden

teken-in-tuin-voorkomen-margriet.jpg

Als er één insect is die je absoluut niet in je tuin wilt hebben, dan is het wel de teek. Zeker als er regelmatig kinderen of huisdieren in je tuin spelen. Gelukkig zijn er manieren om je tuin zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor deze vervelende beestjes.

1. Houd het gras kort

Teken zijn gek op lang gras: ze klimmen helemaal naar boven en wachten vervolgens tot jij (of iemand anders) voorbij loopt. Geef ze dus geen kans en laat je gras niet te lang worden. Haal losse bladeren weg en knip je struiken regelmatig bij. Let er daarnaast ook op dat er geen takjes over je gazon hangen waar teken zich eventueel in kunnen verschuilen.

2. Stapel hout achterin je tuin

Teken verstoppen zich maar al te graag tussen houtblokken. Heb je stookhout in je tuin liggen? Probeer het dan zo ver mogelijk van je huis te stapelen én probeer het droog te houden. In bossen zitten teken namelijk graag op vochtige boomstronken terwijl ze droge en zonnige plekjes vermijden.

Lees ook:
Zo weet je of je hond de ziekte van Lyme heeft

3. Leg een paadje met stenen aan

Teken bewegen zich het snelst en gemakkelijkst over gras en aarde, hobbelige stenen zijn veel vermoeiender voor hun pootjes. Leg daarom een paadje met losse steentjes zoals grind door je tuin om het de teken zo moeilijk mogelijk te maken.

4. Neem kippen

Kippen staan er om bekend dat ze alles, maar dan ook echt álles eten. Ze zijn ook nog eens dol op teken, dus neem een paar kippen en laat ze lekker door je tuin lopen.

Citroenen, olijven, sinaasappels en vijgen uit eigen tuin eten? Deze set van vier mediterrane fruitboompjes koop je met 56% korting in de Margriet Shop.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Foto | iStock

Ook interessant