Margriet logo
null Beeld

3x wandelen tussen bloemen en bloesem

Het wandelseizoen is weer begonnen. Nu de dagen langer worden en de temperatuur wat hoger, komen de eerste bloemen uit de grond en veranderen de bomen langzaam van bruin naar groen. Daarom: de paden op, de lanen in met deze drie mooie routes tussen bloemen en bomen met bloesem.

1) Wandelen in Gent

Vanaf 22 april tot en met 1 mei staat de mooie stad Gent in het teken van Floraliën. Op vier plekken in de stad (Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark) vind je de mooiste creaties van (inter)nationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan prachtig boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties en florale workshops. Dit jaar is er voor de eerste keer een in- én outdoorexpositie met een wandelparcours van maar liefst zo’n vier kilometer.

2) Wandelen tussen de bloesem

De Rode Kruis Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht door de prachtige boomgaarden in de Betuwe. Kijk goed om je heen, want je wandelt in een bijzonder landschap van rivieren, dijken en uiterwaarden en terreinen die speciaal voor deze tocht zijn opengesteld. Op 16 april vindt de 24ste editie plaats waarbij je kunt kiezen uit acht verschillende afstanden van acht tot veertig kilometer. Mooi meegenomen: je verdient meteen iets voor het goede doel. Met het geld van jouw inschrijving (en die van velen anderen: in 2015 liepen ruim 31.500 wandelaars mee) helpt het Rode Kruis chronisch zieke, gehandicapte en eenzame mensen in de samenleving. Inschrijven kan via de speciale site, de routes kun je makkelijk meenemen op je smartphone.

3) Wandelen tussen de bollen

Keukenhof in Lisse is weer open! Van 24 maart tot en met 1 mei kun je je in het park verwonderen over de meer dan zeven miljoen bloembollen van achthonderd verschillende soorten tulpen op 32 hectare grond. Wandel zeker even langs de muscari, hyacinten en vroege tulpen; die staan momenteel in bloei. Neem je (klein)kinderen vooral mee: met de gratis speurtocht wandelen ze ongemerkt heel wat meters met je mee.

Wist je trouwens dat je buiten Keukenhof ook heel mooi kunt wandelen in de omgeving van Lisse? Je vindt er verschillende mooie wandelroutes, onder andere op het Landgoed Keukenhof en door de verschillende aangrenzende bollenvelden. Kaarten met routes koop je bij de VVV in Lisse en ook in het tijdschrift Ode aan Lisse staan de mooiste routes uitgebreid beschreven.

Meer weten over wandelen?

Calorieën verbruiken? Wandelen doet wonderen

Kun je beter wandelen vóór of na de lunch?

Hoe lang moet je wandelen om 1 cola te verbranden?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden