Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

3 manieren om er jonger uit te zien

close-up-photo-amazing-beautiful-her-she-lady-arm-hide-half-facial-expression-pretend-not-see-but-cheat-got-look-glance-wearing-casual-jeans-denim-shirt-clothes-outfit-isolated-grey-background.jpg

Er zijn verschillende dingen die invloed hebben op je uiterlijk. Welke kleding je draagt, hoe je jezelf opmaakt én hoe je hebt geslapen ’s nachts. We doen allemaal ons best om mooi oud te worden, Margriet zet 3 tips op een rij hoe je een paar jaartjes van je leeftijd kunt afsnoepen. 

Margriet samen met LensOnline

De verkeerde kleur kleding

Als je de verkeerde kleur kleding kiest, zie je er ouder uit. Waarom? Omdat kleding die niet bij je huidskleur, haarkleur of oogkleur past ervoor zorgen dat je er grauwer en vermoeider uitziet. Kleuren die juist wél bij jou passen, laten je er jonger uitzien. Hoe weet je dan welke kleur er bij je past? Als je kleding draagt die niet matcht met de kleuren van je huid, haar en ogen, kan dat ervoor zorgen dat je er grauw uitziet. Je kan een kant-en-klaar advies door een kleuranalyse te doen bij een expert, maar je kan ook zelf aan de slag: ga bij het daglicht voor de spiegel staan en kijk wat er gebeurt als je dat groene topje, gele blouseje of rode jurkje onder je gezicht houdt. Of het je bleek maakt of je gezicht doet oplichten enzovoorts.

Natuurlijke make-up look

Allereest is goede huidverzorging natuurlijk heel belangrijk voor een jonger uitziende huid. Probeer je huid goed te hydrateren zodat je droge plekjes niet zichtbaar zijn als je bijvoorbeeld foundation aan gaat brengen. En ben je geneigd om een donker plekje of de wallen onder je ogen in te kleuren met concealer? Probeer dan niet teveel te smeren. Het beste is, volgens visagiste Sandy Linter, dat je je huid er nog doorheen ziet. Tip: krul je wimpers. Mooie gekrulde wimpers zorgen voor een open uitstraling, wat je er jonger uit laat zien. En breng geen mascara aan op je onderste wimpers, maar alleen op de bovenste, dit laat je blik ook meer open lijken.

Ga voor lenzen

Draag je een bril? Ze zeggen: een bril doet je slimmer lijken, maar soms ook ouder. Heb je wel eens lenzen overwogen? Dit heeft nog veel meer voordelen dan een jongere uitstraling. Geen vervelende deukjes meer op je neus, je kan makkelijker sporten en je make-up look valt meer op. En daglenzen doe je aan het begin van de dag in en aan het einde van de dag, voordat je gaat slapen, gooi je ze weg, geen gedoe met lenzenvloeistof en een lenzendoosje dus.

Daglenzen proberen? Profiteer van 30 gratis daglenzen via lensonline.nl/margriet

LensOnline is de grootste online aanbieder van contactlenzen. Je kunt hier snel en simpel online bestellen. Voor advies kun je ook langsgaan bij de opticien. De lenzen worden thuisbezorgd of bij een van de aangesloten opticiens gratis afgeleverd.

Ook interessant