Margriet logo
null Beeld

25 juni en 26 juni: Vrijwilliger tijdens de stranddagen van de Zonnebloem!

Op zaterdag 25 juni vond de stranddag van de Zonnebloem plaats waarbij Margriet-lezeressen als vrijwilliger hebben geholpen. Een klein verslag inclusief sfeerimpressie van deze dag vind je hieronder.

Verslag van de dag

Judith, medewerkster van de Zonnebloem: "Wat hadden we een geluk afgelopen zaterdag! Het was de hele dag droog en uiteindelijk nog best lekker strandweer. Halfbewolkt en af en toe een zonnetje. De deelnemers met lichamelijke beperking hebben het enorm naar hun zin gehad. Zo liet er één via haar vrijwilliger bij de afdeling in Zandvoort het volgende weten: Graag wil ik even laten weten dat mevrouw het enorm naar haar zin heeft gehad op de stranddag in Zandvoort. Ze belde me maandagochtend vroeg al op om me in geuren en kleuren verslag te doen van de heerlijke dag die ze beleefd heeft. Voor haar een onvergetelijke dag, gezellige gesproken met deze en geen, ervaring met de verschillende strandwagens en vol lof over de vrijwilligers. Gelukkig werkte het weer, hoewel soms dreigend mee. Wat mevrouw betreft was het een enorm geslaagde dag! Nogmaals hartelijk dank voor de goede organisatie"

Vanuit Margriet hadden 9 mensen zich aangemeld, waaronder twee heren die zich vaker voor de Zonnebloem willen inzetten. Heel leuk. En onder andere ook nog twee hele leuke meiden. Beide voltijds werkend en die het juist leuk vinden om op deze manier af en toe eens vrijwilligerswerk te doen. Ook zij willen graag vaker mee en worden ‘projectvrijwilliger’ bij de Zonnebloem. Al met al een geslaagde dag waarbij we hele leuke vrijwilligers hebben overgehouden!"

Een sfeerimpressie

Over de standdagen in samenwerking met de Zonnebloem

De Zonnebloem laat lezeressen van Margriet graag kennismaken met leuk en nuttig vrijwilligerswerk. Bij de Zonnebloem draait het om mensen en wordt alles op alles gezet om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo veel mensen met een lichamelijke beperking, zo veel verhalen. Voor de één is het veel te lang geleden dat hij of zij naar het park is geweest. Of het strand heeft gezien. Een ander heeft gewoon behoefte aan gezelligheid. Met een kopje koffie thuis of op een terras.

Als vrijwilliger van de Zonnebloem kun je met iets kleins al heel veel betekenen in het leven van een ander. Voor dat van Marco bijvoorbeeld.

null Beeld

Marco: “Mijn dochter Lotte komt wekelijks op het strand. Maar nooit met mij, want ik kan niet aan de waterlijn komen met mijn rolstoel. Nu kon dat wél, met wat hulp van de Zonnebloem. Met een speciale strandrolstoel kon ik zelfs helemaal de zee in.”

“Het water aan mijn voeten, dat had ik sinds mijn operatie niet meer gevoeld. Voor míj heel speciaal”.

Overige informatie

Als je een lichamelijke beperking hebt, is het niet gemakkelijk om op het strand te komen. Laat staan dat je het warme zand tussen je tenen kunt voelen. Of echt het water in kunt gaan. De Zonnebloem maakt dit mogelijk met de stranddagen die zij organiseert. Dan kunnen ook mensen met een lichamelijke beperking weer even volop meedoen en genieten. Maar dan hebben ze wel de hulp van vrijwilligers nodig! Om (strand)rolstoelen te duwen, een praatje te maken, handdoeken aan te geven of bijv. drinken gaan halen bij de bar. Kortom je verricht de nodige hand- en spandiensten en geniet samen van een mooie stranddag. Er zijn ook twee vrijwillige verpleegkundigen van de Zonnebloem aanwezig. Zij zullen de specifieke zorgtaken voor hun rekening nemen.

Terug naar de Margriet Happy Days Kalender.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden