Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

21 redenen waarom we zo ongelooflijk dol zijn op de lente!

pink-cherry-blossom-flower.jpg

Heerlijk: het voorjaar is weer aangebroken. En dat brengt lentekriebels met zich mee! Dit is waarom we ze on-ge-loof-lijk van de lente houden. En jij?

1. Met stip op één: het voorjaarszonnetje. Wat hebben we je gemist! Heerlijk om weer buiten een kopje koffie of mok met thee te drinken met een vriendin en die eerste zonnestralen op je wangen te voelen. (Wel even goed insmeren trouwens, want het zonnetje kan wel al fel zijn).

2. Kuikentjes, kalfjes en pulletjes: waar je ook kijkt: het seizoen van jonge dieren is aangebroken. Toch zijn die hagelwitte lammetjes favoriet; ze dartelen zo vrolijk en onbezonnen door de wei.

3. Over dieren gesproken: de koeien mogen binnenkort naar buiten en dat is niet alleen voor hen een heel fijn moment. Het levert de leukste taferelen op van uitzinnig blije koeien.

4. Krokussen, hyacinten, sneeuwvlokjes: de eerste voorjaarsbloemen komen weer dapper omhoog en steken hun vrolijke kleuren weer boven het veld uit.

5. Hoera, de geur van het voorjaar: gemaaid gras, verse mest op het land en voorjaarsbloemen in je vaas.

6. Na regen, wind en donkere dagen is er nu tijd voor warmer weer en de zon: dat betekent wandelen en fietsen en de natuur opsnuiven. De paden op en de laden in, dus!

7. En de dagen lengen: was het in de winter nog moeilijk om in de donkere ochtend op te staan, in de lente wordt dat dankzij de ochtend een stuk makkelijker.

8. De trektocht en het overwinteren is voorbij: de vogels zijn terug op het honk én fluiten weer.

9. Oké, in de winter verdwijnt er meer was in de droger, we geven het eerlijk toe. Nu kan de was weer aan de lijn. Niks fijners dan een stapeltje fris gedroogde was met de geur van buiten.

10. Tijd om je winterjas naar zolder te verhuizen. Even wassen (of naar de stomerij) en, hop, de kast in. Dag jas, tot volgend jaar!

11. Rokjesdag komt in zicht, dan mogen je benen weer worden gezien. Slippertjes aan, voeten in het gras, daar wordt ieder mensen toch blij van?

12. Het gras is altijd groener in de lente. Heerlijk als het weer kriebelt aan je voeten. En dan die geur als je voor het eerst de grasmaaier weer uit de schuur haalt en over je grasmat.

13. Tijd voor de tuin! Was het in de winter nog kaal en modderig, nu wordt ze weer frisgroen en fruitig.

14. De lente is het beste excuus om je hart op te kunnen halen bij het tuincentrum. Vrolijk gekleurde plantjes in allerlei soorten en maten, nieuwe parasol of tuinkabouter en misschien zelfs een nieuwe tuinset?

15. Het buitenleven is aangebroken: de tuindeuren open, picknicken en buiten spelen. We houden ervan.

16. Heb jij de eerste zaadjes voor de moestuin al voorgezaaid? Niet zo leuk als elke dag even naar het potje met aarde kijken en ineens zien dat het zaadje tussen het zand omhoog piept. Elke dag je stekjes een klein beetje te zien groeien is een feest.

17. De ramen lappen in de winter is soms vergeefse moeite: met elke regenbui wordt je werk tenietgedaan. In de lente heb je eer van je werk.

18. De grote schoonmaak: soms zie je er als een berg tegenop, maar wat is het heerlijk als het weer is gedaan!

19. De camera’s van de vogelbescherming staan aan. Kijk live mee hoe deze vogels hun nestje bouwen en beleef de lente!

20. Nog even en dan zijn de bloesembomen op hun mooist! Maak een mooie fiets- of wandeltocht, zoals deze van het Rode Kruis.

21. Nieuw seizoen? Nieuwe coupe! Dit zijn de leukste korte kapsels.

Beeld: iStock

Lees ook:

Geitendrieling krijgt wollen truitje tegen de lentekou

Zelf maken: lentesneakers

Bekijk ook:

Ook deze 100-jarige oma heeft last van lentekriebels:

Artikelen van margriet.nl ontvangen? schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant