null Beeld

14 juni en 23 juni – Workshop Zentangle met Sakura en Royal Talens!

Op 14 juni en op 23 juni vonden de Zentangle workshops van Bruynzeel Sakura plaats in de kunschilderverf fabriek van Royal Talens. Een sfeerimpressie van deze dagen vind je hieronder.

Exclusieve rondleiding en geslaagde, creatieve workshop

Beide dagen waren zeer geslaagde dagen. Een welkom ontvangst met koffie, thee en wat lekkers zorgde voor een goed begin van de workshop. Het programma ging van start met een exclusieve rondleiding door de befaamde kunstschilderverffabriek van Royal Talens. In de meer dan een eeuw oude kuntschilderverffabriek in het hart van Apeldoorn ontdekten de Margriet-lezeressen alle geheimen van kunschilderverf. Er werd van alles laten zien en verteld over de rijke geschiedenis van het vakmanschap maar ook over het hedendaagse productieproces. Margriet-lezeressen konden zien hoe de verf van deze koninklijke fabriek op een ambachtelijke manier wordt gemaakt. Het hele proces is laten zien, van het mengen van de pigmenten tot het vullen van de tubes. En dat is bijzonder en speciaal, zelfs zo bijzonder en speciaal dat foto's en filmpjes maken verboden was. De rondleiding eindigde in het Experience Centre waar men de gelegenheid kreeg nog vragen te stellen. Vervolgens ging de dag verder met waar iedereen natuurlijk voor kwam: Zentangle! Na een uitleg over wat Zentengle precies inhoudt en waar het vandaan komt, werd de techniek stapsgewijs en erg duidelijk uitgelegd. Het duurde dan ook niet lang voordat de Margriet-lezeressen de smaak te pakken hadden en de mooiste creaties voorbij kwamen. De Margriet-lezeressen werden goed verzorgd, naast de koffie of thee met speciale Margriet Happy Days petit-fours, werden de lezeressen ook getrakteerd op een heerlijke lunch en een drankje met hapje als afsluiting. Kortom, het waren zeer geslaagde dagen!

Sfeerimpressie

14 juni

21 juni

Over de workshop

Zentangle is een kunstvorm, en tegelijkertijd een meditatie, ontwikkeld door artieste/calligrafe Maria Thomas en meditatie-monnik Rick Roberts in de Verenigde Staten.

Zij ervaren Zentangle als een gevoel van vrijheid, welzijn en totale ontspanning, gecombineerd met complete focus, aandacht, vergelijkbaar met het gevoel dat men krijgt bij meditatie. Inmiddels is deze kunstvorm, waarbij meditatie en tekenen worden gecombineerd, tot een eenvoudige en elegante methode uitgegroeid.

null Beeld

De workshop Zentangle wordt gegeven door een van de Certified Zentangle Teachers. Tijdens de workshop krijg je uitleg van de Zentangle Methode en wordt je stapsgewijs geleerd hoe je een zogenaamde Originele Zentangle Tile maakt. Naast het leren van de basis, wordt de Zentangel methode ook toegepast op verrassende voorwerpen zoals op een schelp, steen, glas, porselein of keramiek. Ervaar tijdens de workshop hoe het is om waanzinnige kunst te creëren en ontdek daarnaast hoe rustgevend en leuk Zentangle is! Bij de workshop zit ook een rondleiding door de Royal Talens verffabriek inbegrepen waarbij er wordt laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van kunstschilderverf.

Terug naar de Margriet Happy Days Kalender.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden