Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

10x leuke uitstapjes rondom Pasen

uitstapjes-rondom-pasen.png

Met twee vrije voorjaarsdagen in het vooruitzicht, selecteerde Margriet alvast de leukste uitjes om de paaspret te verhogen. 

Lekker landgoed

Lekkers inslaan voor de paasdagen? Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt organiseert op 28 en 29 maart een paasmarkt met duurzame delicatessen en dito voorjaarsproducten voor huis, tuin en keuken. Ook voor kinderen is het een heerlijk uitje; er is een speeltuin, skelterbaan en springkussen. En er kan met de paashaas worden geknuffeld.
Marienwaerdt.nl

Swan Market

Vergeet meubelboulevards! De origineelste pronkstukken voor je interieur koop je op de paaseditie van de Rotterdamse Swan Market op 6 april. Dan worden de kraampjes in het Museumpark gevuld met mooi, handgemaakt design en fijne vintage-schatten. Natuurlijk zijn er ook modemusthaves te koop en valt er veel lekkers te eten.
Swanmarket.nl

Witte Donderdag

Op 2 april vormt Enschede het decor van The passion. Net als voorgaande jaren zal een processie met duizenden mensen door de straten trekken met een groot verlicht kruis.
Uitinenschede.nl

Vintage vervoer

De wereld mag dan in sneltreinvaart zijn veranderd, het oude spoorlijntje tussen Apeldoorn en Dieren ligt er nog net zo bij als honderd jaar terug. Vanaf het paasweken neemt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij reizigers weer mee op de Koningslijn. Ervaar het stampen, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de stoomlocomotieven, terwijl het schitterende landschap van de Veluwe wordt doorkruist.
Stoomtrein.org

Geitjes voeren

Varkentjes en koeien bewonderen, geitjes de fles geven; op Geitenboerderij Ridammerhoeve kan dit altijd. Bonuspunten: boerenmarkt op zaterdag, kaaswinkel, workshops, restaurant met terras, speeltuin.
Geitenboerderij.nl

Op pad

Nog kleine kaboutertjes van drie tot zes jaar in de familie? Stuur ze met de speciale rugzak het kabouterpad op. De zak is uitgerust met lekkers, kaboutermuts en een Kabouterboek vol opdrachten, spelletjes en verhalen die ze samen met (groot)ouders kunnen doen en lezen. Nu nog even een kabouterpad kiezen! Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor het dichtstbijzijnde Buitencentrum met kabouterpad.

Pasen = pop

Wat Anouk, Dotan, Jett Rebel en Mr. Polska met Pasen doen? Ze staan op Paaspop, het festival waarvoor er meer dan honderdvijftig acts naar Schijndel komen. Er zijn dagkaarten, maar wie niets wil missen gaat van 3 t/m 5 april naar Brabant en slaapt op de festivalcamping.
Paaspop.nl

Wat vieren we?

Waarom ben ik vrij met Pasen en Pinksteren? Wat wordt er dan gevierd? Ontdek de antwoorden op deze – en nog vele andere feestelijke vragen – in de familietentoonstelling Feest! In de stad in het Bijbels Museum Amsterdam. Geen paaseitjes zoeken, maar een verkenningstocht langs onze grootste feesten.
Bijbelsmuseum.nl

Volop familieplezier

Na de jaarlijkse winterstop staat Attractiepark Duinrell er weer op zijn paasbest bij. Het paasweken is de start van een spetterend seizoen. Beleef volop plezier met familie en vrienden in de vele attracties voor jong en oud!
Duinrell.nl

Thee en taart in de gaard

Om iedereen mee te laten genieten van de lommerrijke appel- en perenboomgaard organiseert Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek lekkere landelijke activiteiten. Van paasbrunchen, -lunchen en -highteaën en van wandelen tot creatieve paasworkshops. Ook zijn er kindervoorstellingen door het poppentheater.
Olmenhorst.nl

M14 CoverMeer leuke uitjes?

In Margriet 14 staan nog veel meer leuke uitjes om de paaspret te verhogen, inclusief kortingsbonnen! Deze Margriet ligt vanaf vrijdag 27 maart in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant