Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

10x leuke koffietentjes

koffietentjes.jpg

Zin in koffie, maar laat je het zetten liever aan de echte barista over? Van Groningen tot Eindhoven: hier drink je de allerbeste bakkies.  

1) Groningen: Black & Bloom

In het hoge Noorden moet je bij Gerben Engelkes zijn voor goede koffie. Hij experimenteert volop met koffie en verrast je graag met nieuwe smaakbelevingen. Befaamd is zijn cold drip coffee met tonic of ginger ale.
Oude Kijk in ’t Jat Straat 43, Groningen, blackandbloom.nl

2) Leeuwarden: Vinny & Jo

In hartje Leeuwarden kun je opwarmen met koffie bij Vinny & Jo. Smaakt de koffie? Neem dan wat verse koffiebonen mee voor thuis. Ze malen de bonen met alle liefde voor je. Schuif je hier later op de dag aan, dan kun je ook overgaan op een wijntje met bites.
Grote Hoogstraat 42, Leeuwarden, vinnyjo.nl

3) Amsterdam: Coffee Bru

Ultiem genieten bij Coffee Bru in Amsterdam-Oost. De kans is namelijk groot dat je de zelfgemaakte taarten op de balie bij Coffee Bru niet kunt weerstaan als je een cappuccino of een espresso bestelt.
Beukenplein 14, Amsterdam, coffeebru.nl

4) Amsterdam: KOKO Coffee & Design

Extra leuk bij Koko Coffee & Design is dat je er, behalve dat je er goede koffie kunt drinken, ook nog eens kunt shoppen: van mooie kleding van nationale en internationale ontwerpers tot kaartjes en accessoires voor in de woonkamer.
Oudezijds Achterburgwal 145, Amsterdam, ilovekoko.com

5) Haarlem: Mogador

Een fijne pitstop in Haarlem is Mogador aan de Botermarkt. Hier serveren ze heerlijke koffies die ze zetten met de koffiebonen van koffiebranderij Bocca Coffee. Zoek bij mooi weer een plekje buiten op het bankje of de stoeltjes.
Gasthuisstraat 48, Haarlem, mogadorcafe.nl

6) Utrecht: 30 ML

Dwaal je hopeloos rond de Dom in Utrecht voor een leuke plek om koffie te drinken? Navigeer naar de Mariastraat en je loopt recht op goede koffie af. Je kunt de dag hier ook afsluiten met een wijntje!
Mariastraat 35, Utrecht, 30ml.nl

7) Den Haag: Koffiebranderij Boon

Als je door de Prinsestraat in Den Haag loopt, komt de geur van versgebrande koffie je tegemoet. In de kleine winkel kun je koffiebonen kopen uit verschillende landen of een espresso drinken aan de bar bij eigenaar Lianne.
Prinsestraat 114, Den Haag, koffiebranderijboon.nl

8) Nijmegen: First Things First

In de voormalige Honig-fabriek zit koffiebar First Things First. Hier drink je de koffie verser dan vers, want in dezelfde ruimte branden de broers van Blommers Coffee Roasters de koffiebonen.
Honingcomplex Waalbanddijk 14B, Nijmegen, first-things-first.nl

9) Rotterdam: Hopper Coffee

In Rotterdam vind je veel goede koffiebars, maar wil je de koffie met lunch combineren, dan is Hopper een aanrader. Deze koffiebranderij heeft een eigen bakkerij met open keuken.
Schiedamse Vest 146, Rotterdam, hoppercoffee.wordpress.com

10) Eindhoven: Stadsbranderij

Het is even zoeken, maar als je de Stadsbranderij eenmaal hebt gevonden, wil je er niet meer weg. In het oude pakhuis kun je genieten van ambachtelijk bereide koffie, thee en lekkernijen.
Bergstraat 14A, Eindhoven, beanbrothers.nl

>> Kijk voor meer goede koffiebars op dekoffiefilters.nl

Ook interessant