Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

10x de leukste overnachtingen op en aan het water

woonboot.jpg

Jaloersmakend zijn ze, die prachtige woonboten en huizen aan het rand van meertjes en plassen! Je hebt vast ook weleens gedroomd van zo’n mooi stekkie. We zetten tien leuke adresjes op rij, om een of meer nachtjes op of aan het water te logeren.

Het cruisegevoel

Ooit gedroomd van een cruise? Dit is je kans! Oké, eerlijk is eerlijk, de cruise maak je niet echt, maar als je een overnachting boekt op de ss Rotterdam kun je wél ervaren hoe het was om in 1959 de eerste overtocht naar New York te maken.

Friese watervilla

Als je ’s zomers op de watervilla De Roerdomp wilt overnachten, moet je die ook per boot bereiken. Het drijvende vakantiehuis biedt een ongelooflijk mooi en weids uitzicht over de Wijde Ee en beschikt zelfs over een sauna.

Slapen in een helikopter

Als je echt op zoek bent naar iets bijzonders, dan boek je toch gewoon een nachtje in deze helikopter? Je hoort het goed. In Noordwest Overijssel kun je in een vakantiepark overnachten in een heuze helikopter. En die staat ook nog aan het water ook. De helikopter is een gepantserde transport- en gevechtshelikopter van Russische makelij. Met tweepersoonsbed!

Bootje van karton

Houd je van duurzaam en design? Dan ben je bij de Rotterdamse Wikkelboat aan het goede adres: de boot is bijna helemaal gemaakt van karton en voorzien van allerlei hightechsnufjes. De hotelkamer op het water beschikt over een beamer die je kunt gebruiken om ’s avonds een film te bekijken (wordt op het raam geprojecteerd). Je krijgt er een digitale butler bij en de gordijnen gaan open en dicht op basis van spraakherkenning. Op loopafstand van de Markthal!

Bootje op de Biesbosch

Als dit geen droomstek is, weten wij het ook niet meer. In de Nationaal Park de Biesbosch kun je overnachten op een Ecolodge! Een drijvende hotelkamer met een uitkijktoren. Dat betekent wakker worden met zingende vogeltjes, kabbelend water en langszwemmende bevers. Avontuur in de natuur.

En nog 5x adressen:

Hoog over het water uitkijken? Dat kan vanuit watertoren hotel de Nes

Oelala, watervilla aan de Loosdrechtse plassen

Hotelkamer met zeezicht: dat vind je op de pier in Scheveningen

Leuk: Tinyhouse op het water

Slapen op een van de  woonboten aan de Prinsengracht in Amsterdam: kan het nog romantischer?

In margriet 20 (2018) vind je een reportage over mensen die op het water wonen. Nabestellen? Hier kun je een los nummer bestellen. 

Ook interessant