null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Zoon Peter R. de Vries doet voor het eerst zijn verhaal: ‘Ik heb een heel dierbare foto van hem op de dag van de aanslag’

Anderhalve maand na de dood van zijn vader, doet Royce de Vries (32) voor het eerst zijn verhaal. Vanavond is de zoon van Peter R. de Vries in zowel RTL Boulevard als in de nieuwe talkshow Khalid & Sophie te zien.

Onder meer ter gelegenheid van een bijzondere dag, die veel met zijn vader te maken heeft. Maar vooral om te vertellen over de roerige tijd sinds de aanslag, de bijzondere band met zijn vader en de uitvaart in Carré.

Zoon Peter R. de Vries maakte dierbare foto op dag van de aanslag

"Als ik nu in mijn kantoor zit, is het alsof hij ieder moment kan binnenlopen", vertelt Royce in een fragment van het interview met RTL Boulevard, dat vanavond te zien is. "Dat gevoel heb ik nog steeds, eigenlijk alsof hij even op vakantie is." Hij mist Peter niet alleen als zijn vader, maar ook als de opa van zijn kinderen. "Hij was een heel liefhebbende opa, die het gewoon heel fijn vond om tijd met zijn kleinkinderen te besteden. Hij is op de dag van de aanslag nog bij mij thuis langs geweest. Ik heb een foto dat hij met mijn zoontje op schoot zit. Dat is natuurlijk een heel dierbare foto voor mij."

Lees ook:

Peter R. de Vries in laatste tv-interview: ‘Mensen die mij een harde tv-detective noemen, kennen mij niet’

Stille tocht voor Tanja Groen

Zoals we eerder al schreven, vindt vanavond een stille tocht voor Tanja Groen in Maastricht plaats. Peter R. de Vries zette zich tot zijn dood in voor haar vermissingszaak. Postuum zamelde hij nog ruim een miljoen euro in voor Stichting De Gouden Tip. Op de dag voor de aanslag, had Peter nog een vergadering met de studentenvereniging die deze stille tocht organiseert. "Stichting De Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan", laat de vereniging weten. De stille tocht is dan ook niet alleen voor Tanja Groen en haar familie, maar ook als eerbetoon aan Peter R. de Vries. Zijn dochter Kelly is er ook bij aanwezig, en houdt namens haar vader een toespraak.

RTL Boulevard is vanavond om 18.35 uur te zien op RTL 4 en Khalid & Sophie om 19.00 uur op NPO 1. In beide shows wordt live geschakeld naar de stille tocht, die om 19.00 uur begint.

Bron | RTL Boulevard, BNNVARA

Beeld | ANP

null Beeld

Margriet 38 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: dag extra kilo's (ook boven de vijftig), een pluktuin aan huis, de mooiste natuurfoto's met je smartphone, interviews met vier grappige Nederlandse vrouwen en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Faye HeijnisHollandse Hoogte / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden