null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zó ziet jouw zomer eruit volgens de zomerhoroscoop van 2018

Als we de sterren mogen geloven, wordt het een avontuurlijke, zwoele zomer. Hoe ziet jouw zomer eruit en welke vakantieplannen passen daar het best bij?

Margriet-astrologe Marjolijn de Jong zocht het uit. Wil je dagelijks een horoscoop ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

RAM: ‘Je hebt deze zomer weinig tijd om te luieren'

Persoonlijk

In de eerste helft van de zomer ben je fanatiek bezig met werk of andere verantwoordelijkheden. Je hebt een bepaald doel voor ogen dat je per se wilt halen. Daar doe je dan ook veel voor. Of het gaat om werk, sport of iets anders, hangt af van je situatie. Je bent in elk geval zeer krachtig en wilt winnen. En het liefst ook een aardige som geld verdienen, als die kans zich voordoet. In juli en begin augustus wil je meer tijd besteden aan vrienden en kennissen.

Liefde

Al heb je er niet echt veel tijd voor, het is een prima zomer voor vriendschappen en liefde. Tussendoor weet je voldoende aandacht aan je geliefden te besteden. Ook vind je het leuk om iemand te veroveren. Of dat nu die spannende collega is, de sportcoach of je partner die je al jaren kent. Het spel boeit je nu eenmaal. En een bestaande relatie kun je ook nieuw leven inblazen door actie te ondernemen en de ander te versieren. De lol die het geeft om samen op avontuur te gaan, helpt daarbij. Een tochtje op de motor, met de boot of samen ergens kamperen, kan een spannende uitdaging zijn.

Vakantie

Je houdt van avontuur waardoor een bijzonder uitstapje er zeker in zit. Een weekend iets spannends doen, daar ben je altijd voor te vinden. Als je toch op vakantie kunt, wil je graag iets actiefs. Alleen maar op het strand zitten, vind je al snel te saai. De achtbaan in het pretpark vind je misschien nog wel leuker dan je (klein)kinderen.

Opvallend

Je hebt deze zomer vooral tijd nodig voor je werk en/of je ambities. Weinig tijd om te luieren dus.

STIER: ‘Doordat je uit je comfortzone stapt, komen er nieuwe mensen op je pad'

Persoonlijk

Je hebt de wind mee als je iets onderneemt en je bereikt veel. Of je zit gewoon lekker in je vel. Er komen veranderingen op je pad waar je normaal gesproken een beetje huiverig voor zou zijn, maar nu kun je alles prima aan en zie je het als een uitdaging. Of het gaat zó geleidelijk dat je er weinig last van hebt. Je bent reislustig en je nieuwsgierige kant komt meer naar boven.

Liefde

Doordat je uit je comfortzone stapt, komen er nieuwe mensen op je pad. Voor de één worden dat nieuwe kennissen of vrienden, voor de ander misschien een nieuwe liefde. Je hebt in elk geval behoefte aan een goede relatie en daar wil je best wat voor doen. Meestal houd je het liefst vast aan gewoontes, maar nu wil je juist weleens wat anders. Meer romantiek en meer plezier.

Vakantie

Als je iets graag wilt, moet je niet afwachten, maar ervoor zorgen dat je het krijgt. Maak plannen en ga de uitdaging aan, samen met je geliefde of met vrienden. Maak die reis of dat uitstapje dat je al zo lang van plan was. En dat mag ook best romantisch zijn! Als je een tuin hebt, neem je die onder handen, of je verandert iets in je huis. Meer kleur en vrolijkheid. Dat nieuwe kookboek, geïnspireerd op je vakantie, wil je ook uitproberen. Daar wennen de huisgenoten heus wel aan.

Opvallend

Hoewel je het liefst zekerheid hebt, ben je nu zo krachtig dat je eventuele veranderingen prima aan kunt. Misschien ga je ze zelfs leuk vinden.

TWEELINGEN: ‘Als er gevraagd wordt of je meegaat naar Parijs, zeg je niet snel nee'

Persoonlijk

Het draait deze zomer vooral om werk en geld. Je hebt plannen genoeg, maar kunt die niet altijd uitvoeren. Eerst moeten de werkzaamheden op orde zijn en daardoor de financiën van jou of je partner. In de meeste gevallen komt dat dik in orde en vind je wel iets wat naar je zin is. Al kun je meestal niet meteen op vakantie als je net ergens bent begonnen. Is een nieuwe baan nu niet aan de orde, dan ben je op een andere manier plannen aan het maken voor de toekomst.

Liefde

Met je geliefde wil je een goed gesprek hebben. Door goede afspraken te maken en je uit te spreken over wat je dwarszit, krijgt jullie relatie meer diepgang. Dat kan ook een opleving van de seksualiteit betekenen. Je waardeert je lief en bent meestal goede maatjes. Nu wil je echter weer het gevoel terug dat je vroeger had. Krijg je een (klein)kind? Dan heeft dat al je interesse.

Vakantie

Je bent dol op korte reisjes. Altijd nieuwsgierig om nieuwe, trendy zaken te ontdekken. Groen, daar knap je ook van op. Als er gevraagd wordt of je morgen meegaat naar Parijs, Londen of Lissabon, zeg je niet snel nee. Maar samen met vrienden een avond kletsen doet je ook goed.

Opvallend

Een reisje zit er wel in, maar werk en geld zijn nu even belangrijker. Als dat op orde is, kun je weer op stap gaan..

KREEFT: ‘Pijnlijke zaken uit het verleden ruim je nu op'

Persoonlijk

Je ontdekt dat je op zoek bent naar wat je van het leven verwacht en wat je doelen zijn. Eerst was je vooral bezig om de behoeften van anderen te vervullen, nu kijk je ook naar wat je eigen wensen zijn. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Je vindt daarin een nieuwe balans. Daardoor ben je een vrolijker mens en heb je nog meer plezier met anderen. Maar je vergeet jezelf niet. Ook pijnlijke zaken uit het verleden ruim je nu op. Je wilt met een schone lei verder.

Liefde

Het is óf helemaal wel óf helemaal niet goed. Óf je bent dolgelukkig in de liefde en besluit samen verder te gaan in het leven óf je probeert een bestaande relatie te verbeteren. Het kan ook zijn dat je door ziekte of scheiding een geliefde bent kwijtgeraakt. In een belangrijke vriendschap kan, na een ruzie of omdat je merkt nog weinig te delen, een breuk ontstaan. Tegelijkertijd worden de goede relaties hechter en gelijkwaardiger.

Vakantie

Als je kinderen hebt, vind je het enig om samen op stap te gaan. Of dat een uitstapje naar zee wordt, naar buiten of naar een stad, hangt af van je situatie. Je houdt van cultuur, bezoekt graag musea en kerken en wil daar graag samen van genieten. Leuke etentjes horen er natuurlijk ook bij. Vooral de sfeer is belangrijk, dus het kan ook een gezellige barbecue in de tuin zijn met die leuke buren.

Opvallend

De zoektocht naar wat je wensen zijn, is nogal nieuw voor je. Meestal komt je gezin en familie op de eerste plaats en dan pas jezelf.

LEEUW: ‘De zomer is helemaal jouw tijd'

Persoonlijk

Je zou de positie op je werk kunnen verbeteren of iets gaan doen dat je echt leuk vindt. Je moet je daar wel helemaal voor inzetten, maar dat vind je niet erg. Vanaf half augustus is een samenwerking belangrijk, of is het tijd voor een korte vakantie. Je zit goed in je vel, vooral als je merkt dat je financiële situatie gunstig is. Dat doet je extra goed als het een tijdje wat minder was. Je gaat dan ook niet meteen alles opmaken aan onzin, maar een vakantiehuis zou een droom zijn die je wel wilt waarmaken.

Liefde

De meeste inspanningen lever je voor je gezin of geliefde. Maar ook voor jezelf, want je wilt graag trots kunnen zijn op wat je doet. Hoe makkelijker jou dat afgaat, hoe beter je geliefden het hebben, want je bent zeer royaal. Eigenlijk is deze hele zomer geschikt om het leuk te hebben met de mensen om wie je geeft.

Vakantie

De zomer is helemaal jouw tijd; een zonnetje doet wonderen. Toch ga je, als dat kan, het liefst vanaf half september op stap omdat het dan wat rustiger is. Je houdt van luxe, van een vijfsterrenhotel met zwembad of je huurt een appartement of zomerhuis. Als dat door geld of drukke werkzaamheden niet lukt, ga je korter weg, maar wel op een leuke manier. Naar een plek waar het warm is en samen met anderen, want in je eentje is het maar saai.

Opvallend

Eigenlijk ben je een solist die het liefst zelf bepaalt hoe de dingen geregeld worden, maar deze zomer draait het vooral om de samenwerking met anderen.

MAAGD: ‘Het is een prachtige tijd voor liefde en vriendschappen'

Persoonlijk

Je bent in deze periode zowel krachtig als zeer intuïtief. Je staat open voor veranderingen, maar wilt het goede behouden. Dus je gooit niet meteen alles overboord. Waar je in de eerste helft van de zomer wat meer rust wilt, ben je daarna juist vrij actief en op zoek naar leuke activiteiten. Je neemt je voor om deze zomer vooral plezier te hebben en het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Liefde

De ideale man past het best bij je. Tenminste, zo kun je dat voelen. Maar pas op dat je er niet een te romantisch beeld van maakt, want daar kan niemand aan voldoen. Het is een prachtige tijd voor vriendschappen en liefde. Als je in de afgelopen tijd veel narigheid hebt meegemaakt of misschien zelfs je partner bent verloren, is het nu tijd om voorzichtig opnieuw te beginnen. Door nieuwe mensen te ontmoeten, via sport of op een andere manier, krijg je leuke relaties die kunnen uitgroeien tot meer. Ook in een bestaande relatie kan de liefde opbloeien en kun je samen een nieuwe ‘start’ maken.

Vakantie

Je bent kritisch en houdt van schoon en overzichtelijk. Een goed hotel op een plek die niet te koud, te warm of te druk is, daar voel jij je goed. Gezond eten met niet te veel gedoe en ruimte om te wandelen en/of te fietsen. Als je kinderen hebt, zoek je iets uit waar zij ook blij mee zijn, al vind je al dat zand op het strand een ellende.

Opvallend

Je bent zowel gevoelig en intuïtief als zeer krachtig. Daardoor neem je duidelijke beslissingen waardoor je leven een stuk overzichtelijker wordt. En je durft te kiezen voor meer vrolijkheid en ontspanning.

WEEGSCHAAL: ‘Genoeg getwijfeld. Het is tijd voor rust, ruimte en evenwicht’

Persoonlijk

Je bent weer eens aan het opruimen. Soms niet alleen letterlijk, maar ook geestelijk. Alsof je de balans aan het opmaken bent en je afvraagt wat je nog wel en niet meer wilt behouden. Contact met mensen met wie je weinig hebt, laat je verwateren. Voor werk dat je niet meer bevalt, ga je iets anders zoeken. Het kan ook zijn dat je alleen in jezelf bezig bent met wie je bent en wat je doelen zijn.

Liefde

Doorgaans ben je er goed in om de juiste mensen aan te trekken en dat gaat je nu nóg beter af. Je staat open voor nieuwe contacten en wilt weer leuke vriendschappen sluiten. Was het in het verleden voldoende als mensen aardig waren, nu wil je meer diepgang en je meer verbonden voelen. Je omringt je wat meer met serieuze types waar je een goed gesprek mee kunt hebben. Voor je geliefde maak je wat meer quality time vrij, want dat ontbrak er de afgelopen tijd een beetje aan. En daar krijg je geen spijt van.

Vakantie

De één houdt van kunst en bezoekt graag een museum, de ander is dol op winkelen. Maar alle Weegschalen houden van een mooie omgeving. Schoonheid, daar kun je erg van genieten. Dat kan ook een heerlijk strand of zwembad zijn met prettige ligstoelen, of een mooie tuin met bloemen. Een stad of dorp in de buurt waar je lekker kunt eten en je geliefden om je heen, dan ben je helemaal gelukkig.

Opvallend

Je wilt een hernieuwde balans in je leven. Dus ruim je op. Je mag dan vaak twijfelen, nu hak je knopen door en kies je voor rust, ruimte en evenwicht.

SCHORPIOEN: ‘Je hakt knopen door die van invloed zijn op de toekomst'

Persoonlijk

Over het algemeen ben je als Schorpioen een beetje voorzichtig en afwachtend. Je kijkt het liefst de kat uit de boom voordat je laat zien wat er in je omgaat. Nu ben je veel opener, ondernemender en enthousiaster als je iets of iemand leuk vindt. Je zelfvertrouwen is groot en toch overdrijf je niet. Je zit lekker in je vel en dat heeft je omgeving ook duidelijk door. Een zeer positieve tijd waarin je knopen doorhakt en beslissingen neemt die van invloed zijn op je toekomst.

Liefde

Je bent heel romantisch en wilt gewoon weer lekker verliefd zijn. Op je lief of, als je die niet hebt, op een nieuwe vlam. In een bestaande relatie probeer je wat meer nieuwe elementen te brengen. Doordat je duidelijker bent, krijg je andere reacties. Vanaf augustus heb je er helemaal zin in om je samen te vermaken en weer hand in hand langs de zee te wandelen op een mooie zomeravond. Kans op een zwangerschap of een kleinkind!

Vakantie

Samen eens naar een andere bestemming en niet naar dat hotel of de camping waar je al jaren heen gaat. Doe eens iets wat je nog niet eerder deed. Ga naar een bestemming die je niet kent, maar wel spannend vindt. Waar het warm is en liefst met de zee in de buurt. Doordat je in een onbekende omgeving bent, leer je weer een andere kant van elkaar kennen en dat is precies wat je nu leuk vindt.

Opvallend

In plaats van dat je afwachtend en gesloten bent, laat je nu veel eerder zien wat er in je omgaat. Dat heeft een positief effect op je omgeving en je relaties.

BOOGSCHUTTER: ‘In de liefde is het tijd voor een update'

Persoonlijk

Als je net van baan bent veranderd of dat nog gaat doen, kan dat de meeste aandacht vragen. Huiselijke omstandigheden zijn erg belangrijk voor je en daar zoek je ook een bepaalde perfectie in, maar werk is nodig om het allemaal te kunnen betalen. Niet dat je per se in een duur huis hoeft te wonen, maar meestal is een woning toch een grote kostenpost. Je hebt behoefte aan rust, spiritualiteit en innerlijke verdieping. Maar ook de natuur en lekker buiten zijn, zijn belangrijk.

Liefde

Met vrienden een leuke tocht maken of gewoon in de tuin of op het balkon zitten met lekker eten, drinken en een goed gesprek, vind je heerlijk. Je bent dan ook zuinig op de mensen om wie je geeft. In een liefdesrelatie is het tijd voor een update. Als je het de afgelopen tijd erg druk hebt gehad, was er te weinig tijd voor elkaar. Daar wil je deze zomer iets aan doen. Als je dat duidelijk laat merken, gaat dat heel gemakkelijk. Aandacht en communicatie zijn de sleutels.

Vakantie

Reizen zit je in het bloed en liefst ga je ver weg. Daar heb je meestal totaal geen moeite mee. Nu moet je misschien wat voorzichtiger doen met de financiën en dan is het slimmer om een oplossing te zoeken die niet te duur is. Als dat ver en avontuurlijk kan, prima. Maar zo niet, dan is dichterbij ook leuk. Ga bijvoorbeeld af en toe naar een andere stad, waar je een museum, concert of festival bezoekt.

Opvallend

Je werk, geld en je positie zijn nu even het belangrijkst. En dan je huiselijke omstandigheden. Als dat allemaal op orde is, kun je weer op stap gaan.

STEENBOK: ‘Je doet je best om in elk geval éven weg te kunnen'

Persoonlijk

Na een periode waarin niet alles even soepel verliep, ga je nu de wind wat meer mee krijgen. Je bent actief deze zomer. Je wilt weer kunnen genieten, organiseert van alles en neemt beslissingen waardoor dat mogelijk wordt. Je voelt je fitter, straalt kracht uit en krijgt meer mogelijkheden om je te ontplooien. Door positieve veranderingen heb je meer plezier in de dingen die je doet.

Liefde

Dat geldt ook voor je relaties. Je kinderen gaan het huis uit, of je begint juist aan een gezin. Dan verandert er ook veel. Je zet je in voor je omgeving en zorgt ervoor dat er van alles wordt geregeld als dat nodig is. Daardoor krijg je meer waardering en voel jij je ook prettiger. Vrienden zijn blij met je, net als je geliefde. Die is blij dat jij de steun en toeverlaat van de omgeving bent en jij vindt het leuk om te doen.

Vakantie

Afhankelijk van de thuissituatie ga je wel of niet op stap. Je doet er je best voor om in elk geval éven weg te kunnen. Misschien samen met vrienden of familie? Iets anders dan je gewend bent, daar heb je zin in. Al kan dat ook op een later moment. Als je single bent, is een vakantie waar je kunt schilderen, muziek maken of waar iets anders mee is gecombineerd, ideaal. Je bent tenslotte een doener.

Opvallend

Na regen komt zonneschijn, zo kan het ongeveer zijn. Na een lastige tijd wordt het nu allemaal wat leuker en zonniger. Letterlijk en figuurlijk.

WATERMAN: ‘Een nieuwe vriendschap kan zomaar uitgroeien tot een liefde'

Persoonlijk

Eigenlijk ben je al vanaf half mei zeer actief en dat zal tot half augustus zo blijven. Je kunt wat spontaner, explosiever en ondernemender zijn dan gewoonlijk, maar saai zal het in elk geval niet zijn. Heb je de laatste maanden wat meer tijd nodig gehad voor het spirituele of innerlijke aspect, nu treed je eerder naar buiten met je ideeën. Je gaat de wijde wereld in en hebt behoefte aan contact en actie.

Beslissingen die je neemt, zijn belangrijk voor de komende tijd.

Liefde

Je wilt weer mensen zien na een tijd waarin je graag alleen was. Doordat je gaat sporten, een cursus gaat doen of vaker op een terras zit, ontmoet je nieuwe mensen. Vaak blijken die helemaal op jouw golflengte te zitten. Bestaande vriendschappen koester je, en dat zul je ook blijven doen, maar nu komen er ook weer wat nieuwe kennissen bij. Als je een geliefde hebt, besteed je daar meer tijd aan. Of misschien groeit een nieuwe vriendschap zomaar uit tot een liefde, terwijl je daar niet eens mee bezig was.

Vakantie

Je houdt erg van je onafhankelijkheid. Daarom ga je het liefst op vakantie als het wat rustiger is, maar met kinderen kan het niet anders. Dan kijk je vooral wat er leuk is voor hen en doe je op een ander tijdstip wel iets wat je zelf leuk vindt. Als je werk en vakantie kunt combineren, is dat helemaal handig.

Zo niet, dan regel je uitstapjes vanuit huis, of je zorgt voor een plek waar genoeg te spelen, zwemmen en onderzoeken valt.

Opvallend

Het lijkt wel alsof je een peppilletje hebt genomen! Na een periode waarin je nogal teruggetrokken was, bruis je nu van de energie en wil je van alles ondernemen.

VISSEN: ‘Met familie of vrienden op vakantie is extra leuk, als je maar wel je eigen plek hebt'

Persoonlijk

Aan de ene kant ben je graag alleen, aan de andere kant ben je ook graag samen met anderen. Als je daar een balans in weet te vinden, ben je het gelukkigst. Je bent al een tijdje je leven op orde aan het brengen. Wat wil je wel en wat niet? Waar ben je tevreden mee en waar is verandering nodig? Dat maakt dat je loslaat wat je niet meer bevalt en dat kunnen zowel situaties zijn als mensen. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je elkaar bent ontgroeid. De vriendschappen die overblijven, worden intenser en serieuzer.

Liefde

Dat heeft invloed op al je relaties. Als het lijkt alsof je niemand meer overhoudt, wordt het tijd om daar iets aan te doen. Gelukkig krijg je daar deze zomer volop de kans voor. Op je werk, tijdens het sporten of als je toch eens op een uitnodiging ingaat. Heb je wel een groot sociaal netwerk? Dan gaat het helemaal makkelijk. Met je geliefde ben je hecht. Jullie begrijpen elkaar vaak zonder woorden en dat past ook het beste bij je. Al is het wel goed om toch regelmatig een gesprek te hebben. Romantiek, daar ben je zeer gevoelig voor. Zorg er dus voor dat je dat krijgt. Niet door af te wachten, maar door het initiatief te nemen.

Vakantie

Als er maar water in de buurt is. Vissen moeten immers zwemmen. Dus op naar het strand, naar een eiland een bootje, of bij de vijver in het park. Water kalmeert. Deze keer wil je wat verder en eens iets anders, iets nieuws en romantisch, als dat mogelijk is. Het liefst ga je naar een plek waar het lekker warm is. Samen met familie en/of vrienden is dat helemaal leuk. Als je maar wel je eigen plek hebt.

Opvallend

Met boosheid naar anderen en een slachtofferrol ben je wel klaar. Je bent nu behoorlijk daadkrachtig en houdt een grote schoonmaak. Meestal is dat figuurlijk, maar letterlijk helpt ook.

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in opmargriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden