null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo ziet de moeder van Nikkie de Jager (NikkieTutorials) eruit

De Nederlandse YouTube-ster NikkieTutorials (Nikkie de Jager) heeft onthuld dat ze transgender is. Het regent complimenten voor haar. Zijzelf zet haar moeder op een voetstuk.

"Ze heeft me altijd gesteund en geaccepteerd", vertelt Nikkie in een emotionele video.

MamaTutorials

"Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid", zo vertelt de make-upkoningin (die je misschien ook nog wel kent uit Wie is de Mol? 2019) in haar video genaamd 'I'm coming out'. "Ik ben geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben." Nikkie is geboren als jongen, maar heeft zich altijd een meisje gevoeld. MamaTutorials, zoals Nikkie haar moeder liefkozend noemt, was er tijdens haar zwangerschap van overtuigd dat ze een meisje zou krijgen. "En toen kwam ik. Dat was een kleine verrassing."

'Alles aan mij was meisjesachtig'

Nikkie was er vanaf haar geboorte van overtuigd dat ze een meisje was. "Ik begreep niet waarom ik broeken aan moest. Waarom kon ik geen jurken dragen? Ik speelde met barbiepoppen, droeg nagellak... alles aan mij was meisjesachtig. Mijn moeder wist dat ik óf homoseksueel was, óf dat er een ander verhaal aan zat te komen. Het werd een ander verhaal."

Steun en toeverlaat

Toen Nikkie veertien jaar was, begon ze met het slikken van hormonen. En op haar negentiende was ze volledig getransformeerd tot een vrouw. "Ik ben mijn prachtige, sterke moeder het meest dankbaar", vertelt Nikkie met een snik in haar stem. "Zij is er sinds dag één voor me geweest. Ze heeft me altijd gesteund en geaccepteerd. Dat is álles wat je nodig hebt als kind: een ouder die je begrijpt en naar je luistert."

MamaTutorials is meerdere keren in Nikkies video's verschenen. En dat leverde zulke leuke, hartverwarmende beelden op:

Nikkies 'I'm coming out'-video:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram, YouTube

Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden