null Beeld EPA
Beeld EPA

Zó wordt de vijftigste verjaardag van koningin Máxima gevierd

Volgende maand op 17 mei is het zover: dan viert koningin Máxima haar vijftigste verjaardag. En hoewel dat door het coronavirus iets anders gaat dan normaal, wordt er toch groots uitgepakt. Namelijk met een speciale muzikale televisieshow vanuit Carré met allerlei bekende Nederlanders. 

Dít kunnen we van de avond verwachten.

Vijftigste verjaardag van koningin Máxima

Vijftig worden is natuurlijk een grote mijlpaal die ook voor onze koningin niet stilletjes voorbij gaat. Daarom wordt er op 16 mei, een dag voor Máxima’s vijftigste verjaardag, een speciale muzikale televisieshow uitgezonden op NPO 1, genaamd: Koningin Máxima: Een Leven vol Muziek. De televisieshow wordt opgenomen in Carré in Amsterdam met als presentator Buddy Vedder. Onder anderen Jeroen van der Boom, Roel van Velzen, Emma Heesters, Tania Kross, Glen Faria en Sunnery James & Ryan Marciano zullen optreden. Daarnaast zal ook Carel Kraayenhof, die tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima Adiós Nonino (je weet wel, waar Máxima haar beroemde traan om liet) vertolkte, weer aanwezig zijn. Tijdens de avond zullen de bekende artiesten samen met een groep kinderen optreden en de kracht van muziek vieren. Of Máxima zelf ook fysiek aanwezig is, wordt nog niet helemaal duidelijk uit het persbericht.

Een muzikaal thema

Het programma voor Máxima’s verjaardag staat duidelijk in het teken van muziek. En dat sluit weer aan bij het werk dat Máxima doet voor het initiatief Méér Muziek in de Klas, waar de koningin al jaren erevoorzitter is. Daarmee moet meer aandacht komen voor muziekonderwijs op basisscholen.

Lees ook:

Zó gaat het coronaproof Koningsdag-programma van de Oranjes eruitzien

Reportages

Naast alle muzikale optredens zullen er tijdens de televisieshow ook reportages te zien zijn van de rol van muziek in het leven van bekende Nederlanders, zoals Shanice van de Sanden en André Kuipers. Artiesten uit binnen- en buitenland zullen vertellen waarom muziek zo belangrijk is in hun leven. Ook zal er verslag worden gedaan van de werkbezoeken van koningin Máxima voor Méér Muziek in de Klas.

Koningin Máxima: een leven vol muziek is op zondag 16 mei om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron | AVROTROS

Beeld | ANP

null Beeld

Margriet 17 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: waarom 60'ers gelukkiger zijn dan 50'ers, een interview met Humberto Tan, zó voorkom je spierverlies, wonen op een boot en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Maryse de BruijneEPA

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden