null Beeld

Zo kun jij ook vluchtelingen helpen

Wil je ook iets doen om de mensen uit Syrië of andere vluchtelingen te helpen? Je kunt praktische hulp bieden door bijvoorbeeld een slaapzak te doneren. 

Op internet is een particuliere actie gestart met als doel om binnen drie weken 10.000 slaapzakken naar Lesbos te sturen voor vluchtelingen uit Syrië. Op dit moment slapen daar namelijk duizenden Syriërs in de open lucht.

Opslag en vervoer naar Griekenland is geregeld. Nu de slaapzakken nog...

Helpen?

De actie start woensdag 9 september en duurt drie weken. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of slaapzakkenvoorlesbos.nl.

Andere manieren om te helpen

Er zijn nog veel meer acties zoals deze, maar je kunt ook een geldbedrag doneren aan stichtingen die zich bekommeren om vluchtelingen. Een voorbeeld hiervan is Stichting Vluchteling, waar je bedragen vanaf 5 euro kunt doneren. Giften kunnen ook gegeven worden aan het Rode Kruis. De vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR, zamelt wereldwijd geld in. Amnesty International is een petitie begonnen waarin ze Rutte oproepen de vluchtelingen te verwelkomen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden