null Beeld

Zó kun je op 4 mei alsnog bloemen leggen bij een oorlogsmonument

Hoewel er dit jaar geen publiek bij de dodenherdenking op 4 mei aanwezig is, kun je alsnog bloemen leggen bij een oorlogsmonument. Er is namelijk een heel mooi initiatief in het leven geroepen om de bloementelers in ons land te steunen.

Door via een Tikkie geld te doneren, kun je ervoor zorgen dat er bloemen bij oorlogsmonumenten worden neergelegd. Op die manier kunnen bloementelers alsnog hun bloemen verkopen.

Aangepaste dodenherdenking

Op 4 mei zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans bij het Nationaal Monument op de Dam leggen. Hier zullen verder alleen minister-president Rutte, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet, bij aanwezig zijn. Ook houdt Koning Willem-Alexander tijdens de herdenking een toespraak.

Lees ook: hoe zijn bedrijven twee minuten stil tijdens dodenherdenking?

Bloementelers helpen

Door alsnog vanaf afstand bloemen te leggen, kunnen we volgens Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, alsnog op ‘een bijzondere manier samen’ zijn. Daarnaast helpt de actie kwekers, die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren. “Bloementelers verkopen op deze manier toch hun bloemen en oorlogsmonumenten worden, ondanks dat er geen reguliere herdenking zal zijn, voorzien van boeketten.”

Zó werkt het

De bloemen zijn afkomstig van Nederlandse telers en iedereen kan via de Tikkie app bloemen doneren. De boeketten worden dan over vele oorlogsmonumenten door heel Nederland verspreid. Doneren kan via bloemenvoor4mei.nl of via de Tikkie-app.

Margriet 18 ligt in de winkels, en dit extra nummer staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden