null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zó hoog is de boete als je nu geen 1,5 meter afstand tot elkaar houdt

Houd anderhalve meter afstand tot elkaar. Dé maatregel die het RIVM ons op het hart drukt om verspreiding van het coronavirus zo beperkt mogelijk te houden. Toch lappen veel mensen deze regel nog aan hun laars. Deze laksheid kan vanaf maandagavond bestraft worden met een boete.

De corona-maatregelen zijn sinds maandagavond namelijk flink aangescherpt.

Fikse boete

Omdat mensen massaal en hutjemutje naar bossen, parken en stranden trokken afgelopen weekend, zag de overheid zich genoodzaakt om strengere corona-maatregelen toe te passen. Ook wat die anderhalve meter afstand van elkaar houden betreft. De regel is nu dat als drie of meer personen minder dan anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren, zij een fikse boete kunnen krijgen. Een boete die kan oplopen tot maar liefst vierhonderd euro.

Uitzondering

Op die regel geldt een uitzondering: als je een gezin vormt, mag je natuurlijk wel dichter bij elkaar komen. Dat is haast niet te voorkomen, ook al kun je maar wel het best voorzichtig zijn als een van jullie in huis koorts heeft. Ook mogen kinderen gewoon nog met elkaar buiten spelen.

Makkelijk te voorkomen

Hoe meer je thuis blijft, hoe beter, is nu het idee. Je loopt dan zo min mogelijk risico op besmetting met het coronavirus, en verkleint de kans om anderen aan te steken. Moet je toch de deur uit? Probeer dan constant die anderhalve meter te visualiseren, als je bijvoorbeeld in de supermarkt bent. Lapt iemand anders daar duidelijk die afstandsregel aan z'n laars, deins dan iets terug. Iemand moet de verstandige zijn, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden