null Beeld

Zo gezond is het om een crazy cat lady te zijn!

Maakt jouw omgeving je regelmatig belachelijk vanwege je liefde voor katten? Dan hebben wij het perfecte weerwoord voor je gevonden! Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat er verschillende gezondheidsvoordelen zitten aan het hebben van een kat.

En die voordelen liegen er niet om…

Gezond hart

Een kat blijkt niet alleen voor een beter humeur te zorgen, maar ook voor een beter hart. Katteneigenaren hebben namelijk 37% minder kans op het krijgen van een hartaanval, ongeacht hun leeftijd. Ook zouden ze minder risico lopen op andere hartziektes.

Lekker knuffelen

Daarnaast zou het knuffelen met je kat voor minder stress zorgen. Klinisch psychologe Melanie Greenberg legt uit hoe dat precies zit: “Tijdens het aaien komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dat hormoon zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress.”

Minder allergieën

Ook zouden katten de kans op een allergie aanzienlijk verkleinen. Onderzoek toont aan, dat wanneer je een kat in huis hebt bij een jong kind (van een jaar of jonger), hij of zij een kleinere kans heeft op het ontwikkelen van een allergie.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden