null Beeld MMP
Beeld MMP

Zo gaat het nu met het meisje dat vorig jaar werd ‘overgeslagen’ bij All You Need Is Love

Kun je je Maureen nog herinneren uit de All You Need Is Love kerstuitzending van vorig jaar? Het 20-jarige meisje uit Friesland was tijdens Kerst het gesprek van de dag, nadat Robert ten Brink haar wel heel lang op haar geliefde Liam deed wachten.

Maureen vertelde Robert in de uitzending hoe ze haar vriend Liam had leren kennen toen ze aan het backpacken was in Nieuw Zeeland. De twee werden op slag verliefd en besloten samen te reizen en een film te maken. Maureen moest uiteindelijk weer terug naar Nederland, maar de twee besloten hun relatie vol te houden.

Uitgestelde hereniging

Zoals altijd in All You Need Is Love, worden de bezoekers in de studio na het doen van hun verhaal herenigd met hun geliefde. Maureen verwachtte dus ook dat haar geliefde Liam achter één van de deuren zou staan, maar niets bleek minder waar. Robert gaf haar slechts een kaartje voor een bioscoopfilm en vertrok vervolgens doodleuk naar de volgende kandidaat. Maureen bleef hoop houden en keek de hele uitzending om zich heen in de hoop dat haar vriend toch nog ten tonele zou verschijnen. Toen bij de laatste klanken van het slotnummer aan het einde van het programma bleek dat hij er écht niet was, barstte ze dan ook in tranen uit. Terwijl de aftiteling werd ingezet kreeg de televisiekijker echter verborgen camera beelden te zien van de hal naast de studio. Maureen stond daar in een hoekje te huilen toen haar Liam uiteindelijk toch nog kwam aangewandeld.

null Beeld

Boze reacties van kijkers

Veel kijkers van All You Need Is Love reageerden in eerste instantie boos. Ze vonden dat de makers van het programma het meisje veel te lang hadden laten wachten. Ook Maureen was in eerste instantie niet blij met de aanpak. “Ze wilden iets nieuws proberen bij het programma, denk ik. Alleen kwamen er een stuk meer emoties bij kijken dan ze hadden verwacht. Ik was ontzettend verdrietig en ook wel een beetje boos, om eerlijk te zijn”, vertelde ze later. Inmiddels kan de jonge Friezin er wel om lachen. “Ik ben het programma nog steeds heel dankbaar”, sprak ze deze week tegen het AD. “Door onze hereniging vorig jaar kon ik Liam aan mijn ouders voorstellen. Toen ik zag hoe leuk hij in de omgang met mijn familie was, dacht ik: jij bent het.’’

Zo gaat het nu

Daarna besloot Maureen alles op alles te zetten om zo snel mogelijk naar Nieuw Zeeland te verhuizen. Na het afronden van haar studie in juli, besloot ze Heerenveen in te ruilen voor het kustplaatsje Tauranga waar ze inmiddels samenwoont met haar Liam. Ondanks dat ze af en toe best heimwee heeft naar haar familie in Nederland, is ze er ontzettend gelukkig. “Onze woning zit pal aan het strand. We genieten vaak samen van de zonsondergang’’. Het is nog even afwachten of de jonge Maureen een werkvisum krijgt, maar toch ziet ze haar toekomst aan de andere kant van de wereld zonnig in. “Mijn leven is nu hier met Liam. Het plan is om voor altijd te blijven.’’

Lees ook

Dit gebeurt er met brieven die naar redactie ‘All You Need Is Love’ worden gestuurd

Bron| AD

Beeld| ANP

Redactie MargrietMMP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden