null Beeld

Zó gaat Amalia vandaag (en de rest van de week) haar verjaardag vieren

Het vieren van een verjaardag in coronatijd is natuurlijk veel minder leuk dan het voorheen was, en voor prinses Amalia is dat niet veel anders. De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert vandaag haar 17de verjaardag, maar vanwege de coronaregels die momenteel gelden, zal ze het in delen gaan vieren.

Dat heeft haar moeder laten weten in een gesprek met ANP.

Lange verjaardag voor Amalia

In plaats van iedereen op één dag uit te nodigen, heeft de koninklijke familie besloten om de verjaardag van Amalia de hele week te gaan vieren, zodat ze elke dag een aantal bezoekers kan ontvangen. “Het is bekend wat mogelijk is,” zo vertelt Máxima. “Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden.”

Lees ook: Twee druppels: dubbelganger prinses Amalia vliegt het internet over

“Het is wat het is”

“We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia,” aldus Máxima. Het verjaardagsbeleid van Amalia heeft wel gevolgen voor haar zusjes Alexia en Ariane: “De anderen mogen niemand meebrengen. Maar het is wat het is. Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie.”

Uitkering van de staat

Voor Amalia is dit het laatste jaar dat ze minderjarig is. Volgend jaar mag ze achttien kaarsjes uitblazen en dat betekent dat ze troongerechtigd is en onder andere in aanmerking komt voor een uitkering van de staat. Hier klinkt de nodige kritiek op, omdat Amalia in 2021 maar een paar weken 18 is (ze is 7 december jarig) maar toch 111.000 euro zal ontvangen, waarvan 20.000 euro eigen inkomen is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden