null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zó anders zien onze wijnflessen er straks misschien uit

Een ronde, glazen fles. Daar drinken we wijn het liefst uit. Tenminste, dat is wat we gewend zijn. Maar straks ziet het omhulsel van onze sauvignon of pinot er misschien heel anders uit. 

Er zijn namelijk flessen op de markt gebracht die veel geld en milieubelasting gaan schelen. Platte flessen.

Beter dan glas

Een bedrijf dat Garçon Wines heet, heeft eens kritisch gekeken naar de glazen wijnflessen. Die zijn zwaar, breekbaar en moeilijk te vervoeren. Bovendien nemen ze veel plaats in in de bagageruimtes van vliegtuigen, waardoor er vaker heen en weer gevlogen moet worden. Daar is het milieu bepaald niet bij gebaat.

Geen grap

Daarom kwam het bedrijf met platte, plastic wijnflessen die in een brievenbus passen. Het begon als een grapje, maar in The Guardian laten de oprichters weten dat ze inmiddels serieuze gesprekken voeren met wijnbrouwers en -leveranciers om de flessen op veel grotere schaal te gaan produceren.

Plat plastic

Bij plastic denk je misschien niet meteen aan milieubewust, maar de nieuwe flessen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. En ook die flessen zijn weer recyclebaar. Volgens de bedenkers nemen ze 40% minder plaats in én wegen ze 87% minder dan de wijnflessen die we kennen. Maar naast het milieu gaan wíj zelf van die voordelen profiteren. Want minder kosten voor de productie en het vervoer van de flessen, betekent dat ons glaasje wit of rood ook in prijs gaat dalen. Daar proosten we op!

Het concept van de platte wijnfles staat nog in de kinderschoenen, maar veelbelovend klinkt het zeker. En ach, of het nou uit een glazen, ronde of uit een plastic, platte fles komt: die wijn zal hoe dan ook wel smaken, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Guardian

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden