null Beeld

Zien: vrouw wordt drie weken na auto-ongeluk herenigd met vermiste hond

In de Amerikaanse staat Colorado wist een jonge vrouw een ernstig auto-ongeluk te overleven. Dit in tegenstelling tot haar moeder, die helaas omkwam. In de auto zat ook hun hond, die uit het voertuig werd geslingerd.

Tijdens het ongeluk op 7 augustus slaat de terreinwagen, met als inzittenden bestuurder Jennifer Orr, haar 21-jarige dochter Samantha en hun hond Bentley, over de kop. Samantha overleeft het ongeluk, al loopt ze wel verwondingen op. Maar haar moeder komt te overlijden en hun één jaar oude hond Bentley wordt uit het voertuig geslingerd. Erna is hij niet meer te vinden, bericht hln.be.

Tip

Mensen die in het gebied wonen, gaan op zoek naar de Goldendoodle. Er worden flyers verspreid en er wordt zelfs een Facebookgroep genaamd Bring Bentley Home opgericht, meldt mashable.com. Samantha, die zelf in de staat Kansas woont, krijgt via deze Facebookpagina een tip binnen over Bentley. De hond zou zijn gezien op een bergtop, driehonderd meter hoger gelegen dan de plek waar het ongeluk plaatsvond. De tip klinkt zo serieus dat Samantha besluit naar Colorado te vliegen.

Erg angstig

Gelukkig blijkt haar reis niet tevergeefs te zijn. Bentley overleefde het ongeluk en kon na bijna drie weken zoeken worden herenigd met zijn jongere baasje. Samantha klom afgelopen zaterdag samen met anderen naar de hoge top en slaagde erin haar hond te lokaliseren. Helaas bleek het dier na het ongeluk erg angstig te zijn, aanvankelijk reageerde hij dan ook schichtig. ‘Ik liep voorzichtig tot vlak bij Bentley, ging op de grond liggen en haalde wat eten en een nieuw speeltje dat ik voor hem had gekocht tevoorschijn,’ schrijft Samantha op haar Facebookpagina. Uiteindelijk overwint de hond zijn angst en kan Samantha hem omhelzen. Tijdens het moment vloeien de tranen rijkelijk. De hond verkeert in vrij goede gezondheid, gezien het auto-ongeluk en alles wat hij daarna waarschijnlijk nog heeft doorstaan. Wel is hij ondervoed en uitgedroogd.

Bekijk hieronder de video's die Samantha maakte van de bijzondere hereniging.

Bronnen | hln.be, mashable.com

Foto | Facebookpagina Bring Bentley Home

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden