null Beeld

Zien: Anneke en Lisette werden in All you need is love herenigd met hun dierbaren

Kaarsen aan, warme chocomel erbij en met een dekentje op de bank. En dan op kerstavond kijken naar de All you need is love-kerstspecial. Anneke en Lisette zaten twee jaar geleden in de special en werden herenigd met hun dierbaren.

Lisette van Hulst (30) liet met pijn in haar hart haar grote liefde Rodrigo Batista en hun hond bella achter in Brazilië. Totaal onverwachts vierden zij in 2015 tóch samen kerst.

“In juni 2014 verhuisde ik voor Rodrigo naar Brazilië. Ik vond het moeilijk om mijn ouders hier achter te laten, zeker omdat mijn vader gezondheidsproblemen had na een hersenbloeding. Toch wilde ik mijn hart volgen. Rodrigo en ik waren dolgelukkig in São Paulo en kochten een labrador, Bella. Maar na een jaar kreeg ik een mooie baan aangeboden in Nederland. Ook was er gedoe met mijn verblijfsvergunning. Ik besloot terug te gaan en alles in werking te zetten om Rodrigo hiernaartoe te krijgen. Hij had nog nooit in Nederland kerst gevierd en het leek me zo mooi om dit met mijn familie en hem mee te maken. Wat lacherig schreef ik een brief naar All you need is love. Zo’n drie weken later werd ik gebeld door een medewerkster van het programma. Ze zei dat ze iedere briefschrijver belde, dus dat het niets te betekenen had. Sinterklaasavond vierde ik bij mijn zus. Die nacht droomde ik dat Robert ten Brink voor mijn deur stond.’s Morgens werd ik wakker omdat er hard op mijn ramen werd gebonsd. Ik deed de deur open en daar stond Robert! ‘Ga je mee naar Zwitserland?’ vroeg hij. Blijdschap, shock, verbazing: ik voelde van alles. Samen met de andere kandidaten vloog ik met een privévliegtuig naar Zwitserland. De volgende dag werd ik als eerste kandidate door Robert meegenomen.We wandelden over een pad achter het hotel. En daar zag ik plots Rodrigo. Ik rende op hem af. Precies zoals je altijd op tv ziet, maar nu was ik het zelf. Een onbeschrijflijk gevoel. ‘En er is nog iemand..,’ zei Robert. En toen kwam Bella op mij af gerend. Het leek wel een sprookje. De volgende dag vertrokken we naar Nederland. Op kerstavond keken we natuurlijk All you need is love. Ik kreeg veel enthousiaste reacties. Mooi om te merken dat iedereen het ons zo gunde.

Inmiddels wonen Rodrigo en Bella al bijna anderhalf jaar in Nederland. Dit jaar vieren we weer kerst met mijn familie. Maar die ene All you need-kerst blijft het mooiste cadeau.”

Dit verhaal komt uit Margriet 54 (2017), daarin vertelt Rodrigo ook zijn verhaal. Hier kun je deze editie bestellen. Hieronder zie je ook het fragment uit de show:

Anneke Pol (62) werd in de kerstuitzending van 2015 herenigd met haar zoon Matthijs en zijn vrouw, die in Amerika wonen. Voor het eerst in twaalf jaar was haar gezin helemaal compleet met kerst.

“Al sinds zijn achttiende reist Matthijs veel voor zijn zendingswerk en inmiddels woonde hij alweer vier jaar met zijn Amerikaanse vrouw in Tennessee. Ik heb vier kinderen en wilde zó graag weer eens met z’n allen samen zijn. Júíst met kerst. Wij zijn gelovig en dit feest betekent veel voor ons. Zonder iemand iets te vertellen, schreef ik een brief naar Robert ten Brink. Veel verwachtte ik er niet van, ik dacht dat mijn brief onder op de stapel zou belanden.

Twee maanden later werd ik gebeld door een redacteur van het programma. Ze wilde wat extra informatie, maar benadrukte dat ik nergens op moest rekenen. Dat was in augustus en daarna hoorde ik er niets meer van. In december nodigde mijn schoonzoon mij uit voor een feestje van zijn werk. Ik reed met hem en mijn kinderen naar de locatie. Endemol Producties stond er op het pand. Wat een gekke feestlocatie, dacht ik nog. Eenmaal in de studio drong tot ons door dat we bij de opnames van All you need is love zaten. Mensen zeggen weleens: ‘Dan had je toch door wat er ging gebeuren?’ Nou, niet dus. We kregen een zitplaats helemaal vooraan en ik stond stijf van de zenuwen. Tegen het eind van de uitzending hoorde ik Robert ten Brink opeens vragen of ik in de zaal zat en naar voren wilde komen met mijn kinderen. En daar zaten we ineens, op die welbekende bank. Ik kwam amper uit mijn woorden en dacht maar één ding: zeg dat Matthijs hier is. ‘Zullen we ze er maar bij halen?’ vroeg Robert. De deur ging open en daar kwam mijn zoon met zijn vrouw. Ik vloog hem om de hals en we hielden elkaar stevig vast. De anderen kwamen erbij. Het was een kakofonie van gelach, tranen, ‘hoe kán dit?’ en ‘hoe lang ben je er al?’. We lachten door onze tranen heen.

Het was gek om mezelf later op tv terug te zien. Na de uitzending explodeerde mijn telefoon van alle berichtjes. Zelfs maanden later kwamen er nog wildvreemden naar mij toe: ‘Ik heb jou op tv gezien!’ Nog steeds ben ik ontzettend dankbaar dat we deze kans kregen.”

Dit verhaal komt uit Margriet 54 (2017), daarin vertelt Matthijs ook zijn verhaal. Hier kun je deze editie bestellen. Hier vind je het

uit de show:

tekst: anne broekman

beeld: iStock

Lees ook:

Bekijk ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden