null Beeld

Win: maak 10x kans op Om wie je bent van Aaltje van Zweden (verlopen)

De komst van het derde kind Benjamin van Jaap en Aaltje van Zweden, die autistisch en verstandelijk gehandicapt is, zorgde er mede voor dat Aaltje lichter door het leven gaat. In Margriet 43 vertelt ze over haar boek Om wie je bent

null Beeld

“Toen ik dit boek schreef, realiseerde ik mij pas hoe groot de rol van Benjamin is geweest om alle narigheid, angst en verdriet van vroeger achter me te laten, en te worden wie ik nu ben. Ik kon mijn jeugd dus niet onbenoemd laten. Als het om kinderen met een beperking gaat, heeft onze samenleving het vooral over de vraag: wat kosten ze ons aan geld, aan moeite, aan speciale instellingen, terwijl er zo moet worden bezuinigd?”

Lees het hele interview met Aaltje van Zweden in Margriet nr. 43. Je kunt het hele interview ook online lezen via Blendle.

null Beeld

Fotografie | Marloes Bosch

Kijk deze video

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden