null Beeld

William en Kate nemen ontslagen medewerker van Harry en Meghan in dienst

Om hun bekendheid op sociale media te vergroten, hebben prins William en Kate Middleton een opvallend besluit genomen. De twee hebben namelijk de hulp ingeschakeld van social media-expert David Watkins, die tot een paar weken geleden nog de rechterhand van Williams broer Harry en zijn vrouw Meghan Markle was.

Watkins werd een paar weken geleden ontslagen door het koppel en liet deze week op zijn LinkedIn-profiel weten dat hij nu aan de slag gaat voor William en Kate.

Boost geven

De taak van Watkins is simpel: hij moet de social mediakanalen van Kensington Royal, de naam die William en Kate onder andere op Twitter en Instagram gebruiken, een flinke boost geven. De vraag of hij dit kan, is eigenlijk niet eens aan de orde. Watkins wist het Instagram-account van Harry en Meghan namelijk ook binnen korte tijd mateloos populair te maken.

Lees ook: waarom Kate Middleton haar verlovingsring niet meer draagt

Wereldrecord

De Instagram-accounts van Kensington Royal (11,5 miljoen volgers) en Sussex Royal (11,3 miljoen volgers) zijn ongeveer even populair, maar het account van William en Kate bestaat al veel langer. Het account van Harry en Meghan ging pas in vorig jaar april online, en brak toen zelfs het Guinnes Book-wereldrecord door in minder dan zes uur meer dan een miljoen volgers te verzamelen.

Het geheime wapen

Watkins wist snel een trouw publiek op te bouwen door foto’s te delen uit het privéleven van het koppel en video’s te plaatsen van hun werkzaamheden. Ook werd het kanaal gebruikt om belangrijke aankondigingen te doen, zoals het bekend maken van het geslacht van Archie. Watkins zou achter de schermen heel nauw hebben samengewerkt met Meghan om de inhoud en vormgeving van het account te bepalen en werd zelfs ‘het geheime wapen’ van het koppel genoemd. Een paar weken geleden liet het koppel hem echter gaan.

Weg met dat stijve imago

Lang heeft Watkins niet zonder werk hoeven zitten, want hij werd dus al vrij snel na zijn ontslag aangenomen door William en Kate. Hij zou de twee vooral gaan helpen om van hun ietwat stijve imago af te komen. Dat hij hier nu al werk van maakt, blijkt wel uit het feit dat er woensdagavond op Instagram een leuke video werd geplaatst waarin het koppel enkele schoolkinderen – mét konijnenoortjes – een zalig Pasen wenst:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Dailymail.co.uk

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden